AMV Audit, Accounting & Tax Services

Audit statutar

Auditul statutar sau auditul legal presupune examinarea efectuata de un profesionist contabil competent si independent asupra situatiilor financiare ale unei entitati in vederea exprimarii unei opinii motivate asupra imaginii fidele, clare si complete a pozitiei si situatiei financiare precum si a performantelor obtinute de aceasta.

Serviciile de audit vor fi prestate în conformitate cu Standardele Internationale de Audit si vor include acele teste asupra tranzactiilor si/sau privind existenta, proprietatea si modul de evaluare a activelor si pasivelor pe care Prestatorul le considera necesare. Prestatorul va analiza sistemele contabile si de control financiar intern astfel încât sa poata stabili daca acestea sunt potrivite pentru a fi folosite ca baza pentru întocmirea situatiilor financiare si daca Beneficiarul a pastrat evidente contabile adecvate.

Auditul include evaluarea estimarilor semnificative si a deciziilor conducerii pentru întocmirea situatiilor financiare si pentru a stabili daca politicile contabile sunt adecvate circumstantelor Beneficiarului, sunt aplicate consecvent si prezentate în mod adecvat. Pentru a-si forma o opinie, Prestatorul va evalua, de asemenea, prezentarea generala a informatiilor din situatiile financiare.

Pe baza rezultatelor auditului, Prestatorul va întocmi un raport al auditorului, care poate include o opinie fara rezerve, cu rezerve, contrara, sau imposibilitatea exprimarii unei opinii. De asemenea, Prestatorul poate ajunge la concluzia ca nu este posibila emiterea unui raport de audit.

Analiza sistemelor contabile si de control intern ale Beneficiarului este efectuata numai în masura necesara pentru a exprima o opinie cu privire la situatiile financiare ale Beneficiarului, prin urmare comentariile Prestatorului cu privire la aceste sisteme nu pot identifica toate îmbunatatirile care ar putea fi sugerate în urma unei analize speciale amanuntite.

Galerie foto
  • ...