Now Foods Vitamina D3 5000 IU, 240 Capsule (Impotriva osteoporozei, dureri oase)

99 RON
1 / 1 ...

Now Foods Vitamina D3 5000 IU, 240 Capsule (Impotriva osteoporozei, dureri oase)

99 RON
Descriere
Beneficii Vitamina D3


contribuie la buna functionare a tiroidei, paratiroidei si hipofizei


reduce aparitia rahitismului, osteoporozei si fracturilor


asigura o functie neuromusculara normala


are rol in reglarea ritmului cardiac


este necesara pentru buna formare si dezvoltare a creierului si ajuta la optima functionare mentala pe parcursul vietii


stimuleaza activitatea sistemului imunitar


potenteaza functiile pe care le exercita vitaminele a si c in organism


Vitamina D este una dintre numeroasele substante nutritive de care organismul are nevoie pentru a ramane sanatos.. Este produsa de organism in mod natural atunci cand pielea este expusa la soare, insa se gaseste, tot in mod natural, in anumite alimente, cum ar fi peste, oua si produse lactate.
Alaturi de calciu, vitamina D ajuta la formarea oaselor si la mentinerea sanatatii lor. Vitamina D are rol in asimilarea calciului si a fosforului la nivelul intestinului subtire, precum si in fixarea acestora in oase si in dinti, rezultand o mineralizare osoasa corecta. In plus, blocheaza eliberarea hormonului paratiroidian, care reabsoarbe tesutul osos, conducand la subtierea si slabirea oaselor, fapt ce faciliteaza un risc crescut de fracturi.
Ce este vitamina D?
Vitamina D este un nutrient solubil in grasimi, unul din cei 24 de micronutrienti esentiali pentru buna functionare a organismului. Termenul \"vitamina D\" se refera la mai multe forme diferite ale acestei vitamine, dintre care doua sunt importante pentru sanatatea organismului: vitamina D2, realizata de plante si vitamina D3, produsa in mod natural de organism in urma expunerii la lumina soarelui. Aceste forme de vitamina D pot fi gasite si in alimente.
Cunoscuta si sub denumirea de calciferol, vitamina D este solubila in grasimi, insolubila in apa, stabila la caldura si foarte sensibila la lumina si oxidanti. Spre deosebire de alte vitamine care sunt asimilate doar prin suplimente si alimente, vitamina D este produsa in organism atunci cand razele ultraviolete intra in contact cu pielea. Ea este responsabila de mentinerea nivelului normal de calciu si fosfor in organism, ajutand astfel la cresterea si intarirea oaselor, in special la copii si batrani.
In componenta vitaminei D intra, ca provitamine:


Ergosterolul - substanta prezenta in diverse tesuturi animale si vegetale din care se obtine vitamina D2 (ergocalciferolul)


7-dehidrocolesterolul - precursor al colesterolului, care prin expunerea la razele ultraviolete se transforma in vitamina D3, naturala si animala, denumita colecalciferol.


Rolul vitaminei D in organism
Rolul major al vitaminei D este de a mentine nivelurile normale de calciu si fosfor din sange. Vitamina D ajuta organismul sa absoarba calciul, care formeaza si mentine oasele puternice. Poate avea un rol important si in mentinerea functiei musculare si in intarirea sistemului imunitar, sustin expertii de la Cleveland Clinic.
Vitamina D aduce numeroase beneficii organismului:


Contribuie la buna functionare a tiroidei, paratiroidei si hipofizei


Reduce aparitia rahitismului, osteoporozei si fracturilor


Asigura o functie neuromusculara normala


Are rol in reglarea ritmului cardiac


Este necesara pentru buna formare si dezvoltare a creierului si ajuta la optima functionare mentala pe parcursul vietii


Stimuleaza activitatea sistemului imunitar


Potenteaza functiile pe care le exercita vitaminele A si C in organism



Necesarul de vitamina D
Recomandarile generale din ghidurile internationale privind cantitatea de vitamina D necesara pe zi (exprimata in unitati internationale), la persoanele sanatoase, sunt urmatoarele:


Copiii cu varste cuprinse intre 0 si 12 luni ? 400 UI/zi


Persoanele cu varste cuprinse intre 1 si 70 de ani, femei gravide si lauze ? 600 UI/zi


Persoanele peste 71 de ani ? 800 UI/zi


Dozele pot fi ajustate de catre medic, in functie de nevoile individuale ale fiecarei persoane.
Pentru a sintetiza o cantitate adecvata de vitamina D3, este necesara expunerea la soare a bratelor, spatelui, fetei si picioarelor timp de 10-15 minute, de 2-3 ori pe saptamana. Productia de vitamina D3 pe cale cutanata scade o data cu inaintarea in varsta, astfel incat, in jurul varstei de 70 de ani, aceasta este cu 50% mai redusa decat la 20 de ani.
De aici deriva si necesitatea suplimentarii aportului de vitamina D, prin consumul unor produse alimentare bogate in vitamina D3, printre care se numara uleiul de peste, peste (somon, pastrav, ton, hering, macrou), ciuperci, galbenus si produse lactate.
Un aport suficient de vitamina D poate sa aiba un rol in a te mentine sanatos, protejandu-te de urmatoarele afectiuni si, posibil, ajutandu-te sa le ameliorezi. Aceste afectiuni sunt urmatoarele:


Boala cardiaca si hipertensiune arteriala


Diabet


Infectii si tulburari ale sistemului imun


Cadere la persoanele varstnice


Scleroza multipla


Deficitul de Vitamina D si factorii care cresc riscul de deficit
Deficit de vitamina D inseamna ca nu ai suficienta...
Vezi mai multe detalii si cumpara
78 vizualizari Bucuresti 14 Noi. '24 (09:21)