OstroVit PABA Vege, 500 mg, 120 Capsule

37 RON
1 / 1 ...

OstroVit PABA Vege, 500 mg, 120 Capsule

37 RON
Descriere
Beneficii PABA


-         este benefic pentru piele,


-         beneficii antioxidante,

-         sprijina sanatatea sistemului nervos central,

-         ajuta in scaderea homocisteinei,

-         usor de administrat.


 

Ce este acidul para-aminobenzoic (PABA)?


Acidul para-aminobenzoic, sau PABA, este o substanta chimica care ajuta bacteriile si plantele sa produca acid folic. Este o componenta structurala a acidului folic, de care corpul uman are nevoie pentru a produce ADN (si alt material genetic). Celulele au nevoie de el pentru a se imparti corect. Suplimentarea cu PABA va poate ajuta corpul sa produca mai mult acid folic, care are beneficii pentru sanatate.

PABA apare in mod natural ca membru al grupului de vitamine a complexului B.  Plantele o produc, iar oamenii produc, de asemenea, unele in colon. Melasa, rinichii, cerealele integrale, ficatul, fructele, nucile si drojdia de bere sunt surse excelente de acid folic.

Majoritatea americanilor pot obtine suficient acid folic din alimente. Cu toate acestea, acidul folic se absoarbe mai bine prin suplimente decat din alimente.

Datele demografice specifice prezinta un risc mai mare de deficit de folat, cum ar fi femeile mai tinere, cele cu IBD (boala inflamatorie intestinala) si boala celiaca. Atat IBD, cat si boala celiaca ingreuneaza absorbtia nutrientilor de catre organism. Daca aveti deficit de acid folic, puteti fi si anemic.


 
Istoria PABA


PABA a fost o protectie solara favorita in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, iar dermatologii au devenit treptat constienti de substanta chimica ca supliment oral si ameliorator topic pentru piele. Mai multe studii au avut loc pe pacienti cu probleme de sanatate care au avut rezultate pozitive, cum ar fi infectii rickettsiale, constipatie, leucemie, lupus si alte boli.

Astazi, PABA este sigur pentru majoritatea adultilor sa ia pe cale orala si pe piele in doze mici pentru o perioada scurta de timp. Veti gasi PABA in majoritatea produselor de protectie solara. Discutati cu medicul dumneavoastra despre administrarea PABA pe cale orala.


 
Beneficii PABA


Intelegerea avantajelor de a lua PABA va va ajuta sa decideti daca ar trebui sau nu sa luati suplimentul. Desigur, discutati cu furnizorul dumneavoastra de asistenta medicala inainte de a incepe orice supliment alimentar nou. Beneficiile includ:


 
1. Beneficii pentru piele


PABA protejeaza pielea de razele ultraviolete (UV) daunatoare, asa ca este adesea util ca protectie solara sau impreuna cu alte ingrediente din cremele de protectie solara. Razele ultraviolete provoaca foto-oxidarea, care provoaca leziuni celulelor noastre, in special celulelor pielii.

De ce blocati razele UV? Expunerea excesiva la aceste lungimi de unda poate afecta corneea si retina ochiului. Lumina ultravioleta dauneaza colagenului din piele si dauneaza celulelor. Razele UVA (radiatia ultravioleta cu lungimi de unda relativ lungi) si UVB (radiatia ultravioleta cu lungimi de unda relativ scurte) distrug vitamina A din piele, care este necesara pentru un organism sanatos.

Utilizarea PABA pentru a manipula culoarea in organism este destul de comuna. PABA a fost folosit pentru a ameliora vitiligo, care este o boala care afecteaza pigmentarea pielii. In plus, oricine ar dori sa-si intunece parul gri ar putea fi interesat de PABA, deoarece studiile demonstreaza ca administrarea unui supliment poate provoca modificari ale culorii parului.

 
2. Beneficii antioxidante


Antioxidantii ajuta la incetinirea efectelor distructive ale radicalilor liberi. Ei pot furniza un electron radicalului liber fara a deveni ei insisi radicali liberi.

Ca antioxidant,  PABA va protejeaza corpul impotriva fumului de tigara si a altor poluanti ai aerului. De asemenea, ajuta la protejarea colagenului de radicalii liberi, care altfel pot provoca boli fibrotice.

Fibroza apare atunci cand exista un exces de tesut conjunctiv. Cicatricile care se formeaza peste rani sunt un exemplu destul de benign in acest sens. Cu toate acestea, in interiorul corpului, formarea de tesut cicatricial poate deteriora organul sau tesutul subiacent si poate impiedica functionarea corecta a acestuia.


 
3. Sanatatea sistemului nervos central


Folatul este un nutrient esential pentru sistemul nervos central la toate varstele. Persoanele care au probleme cu absorbtia suficienta a acidului folic au o rata mai mare de probleme de sanatate mintala si probleme de comportament in copilarie si la varsta adulta.


Lipsa acidului folic sau cantitatile inadecvate ale acestuia provoaca unele tulburari cognitive in imbatranire, cum ar fi dementa. Derivatii PABA sunt metode promitatoare de incetinire a bolii Alzheimer.

Folat adecvat este, de asemenea, necesar pentru reglarea dispozitiei. Este o componenta esentiala in procesul de a ajuta sistemul endocrin sa functioneze in corpul dumneavoastra. Depresia este adesea rezultatul stresului personal, al toxinelor din...
Vezi mai multe detalii si cumpara
48 vizualizari Bucuresti 15 Iul. '24 (09:03)