Pure Nutrition USA L-Carnitina 1000 mg 100 capsule (Arde grasimea, inhiba pofta de mancare)

139 RON
1 / 1 ...

Pure Nutrition USA L-Carnitina 1000 mg 100 capsule (Arde grasimea, inhiba pofta de mancare)

139 RON
Descriere
Beneficii Carnitina
- buna pentru slabire
- ar putea imbunatati memoria si functia mentala
- ar putea imbunatati oboseala mentala si fizica
- ar putea incetini rata de progresie a bolii, poate imbunatati memoria si poate imbunatati unele masuri ale functiei mentale si ale comportamentului la unele persoane cu boala alzheimer.
- poate imbunatati starea de spirit si poate reduce depresia
- poate ameliora simptomele la persoanele cu dureri nervoase cauzate de diabet
- poate creste numarul de spermatozoizi si miscarea spermatozoizilor la barbatii cu probleme de fertilitate
Carnitina: Ce este?
Carnitina, derivata dintr-un aminoacid, se gaseste in aproape toate celulele corpului. Numele sau este derivat din latinescul carnus sau carne, deoarece compusul a fost izolat din carne. Carnitina este termenul generic pentru o serie de compusi care includ L-carnitina, acetil-L-carnitina si propionil-L-carnitina.
Carnitina joaca un rol critic in producerea de energie. Transporta acizii grasi cu lant lung in mitocondrii, astfel incat acestia sa poata fi oxidati (?arse\") pentru a produce energie. De asemenea, transporta compusii toxici generati din acest organel celular pentru a reduce acumularea lor. Avand in vedere aceste functii cheie, carnitina este concentrata in tesuturi precum muschiul scheletic si cardiac, care utilizeaza acizi grasi ca combustibil alimentar.
Organismul produce suficienta carnitina pentru a satisface nevoile majoritatii oamenilor. Din motive genetice sau medicale, unii indivizi (cum ar fi sugarii prematuri) nu pot produce suficient, asa ca pentru ei carnitina este un nutrient esential conditionat.
Absorbtia si metabolismul carnitinei
Adultii care consuma diete mixte care includ carne rosie si alte produse de origine animala obtin aproximativ 60-180 de miligrame de carnitina pe zi. Veganii obtin mult mai putin (aproximativ 10-12 miligrame), deoarece evita alimentele de origine animala. Cea mai mare parte (54?86%) carnitinei alimentare este absorbita in intestinul subtire si intra in sange.
Rinichii conserva eficient carnitina, astfel incat chiar si dietele sarace in carnitina au un impact redus asupra continutului total de carnitina al organismului. In loc sa fie metabolizata, excesul de carnitina este excretat prin urina, dupa cum este necesar, prin rinichi, pentru a mentine concentratiile sanguine stabile.
Performanta atletica
Unii sportivi iau carnitina pentru a imbunatati performanta. Cu toate acestea, douazeci de ani de cercetare nu gasesc dovezi consistente ca suplimentele de carnitina pot imbunatati exercitiile fizice sau performanta fizica la subiectii sanatosi - la doze cuprinse intre 2-6 grame/zi, administrate timp de 1 pana la 28 de zile. (Continutul total de carnitina in corp este de aproximativ 20 de grame la un barbat care cantareste 155 de lire sterline, aproape in totalitate in muschiul scheletic). De exemplu, suplimentele de carnitina nu par sa mareasca utilizarea oxigenului de catre organism sau sa imbunatateasca starea metabolica atunci cand faceti exercitii fizice. si nici nu maresc neaparat cantitatea de carnitina din muschi.
Imbatranire
Se crede ca o scadere a functiei mitocondriale contribuie la procesul de imbatranire. Carnitina poate fi implicata deoarece concentratia sa in tesuturi scade odata cu varsta si, prin urmare, reduce integritatea membranei mitocondriale. Cercetarile efectuate la sobolani in varsta au descoperit suplimentarea cu doze mari de acetil-L-carnitina si acid alfa-lipoic (un antioxidant) pentru a reduce degradarea mitocondriala. De asemenea, animalele s-au miscat mai mult si si-au imbunatatit performanta la sarcinile care necesita memorie. In prezent, nu exista studii echivalente de acest fel la oameni. Cu toate acestea, o meta-analiza a unor studii dublu-orb, controlate cu placebo, sugereaza ca suplimentele de acetil-L-carnitina pot imbunatati functia mentala si pot reduce deteriorarea la adultii in varsta cu deficiente cognitive usoare si boala Alzheimer.
Boala cardiovasculara si arteriala periferica
Mai multe studii au examinat eficacitatea carnitinei suplimentare in gestionarea ischemiei cardiace (restrictionarea fluxului sanguin catre inima) si a bolii arteriale periferice (al carui simptom cel mai important este circulatia deficitara la nivelul picioarelor, cunoscuta sub numele de claudicatie intermitenta). Deoarece nivelurile de carnitina sunt scazute in muschiul inimii, cantitatile suplimentare ar putea contracara efectele toxice ale acizilor grasi liberi si pot imbunatati metabolismul carbohidratilor. In studiile pe termen scurt, carnitina a avut proprietati anti-ischemice atunci cand este administrata oral si prin injectie. Un studiu clinic dublu-orb, controlat cu placebo, multicentric din Italia a desemnat 2.330 de pacienti care sufereau de un infarct miocardic anterior acut sa primeasca fie L-carnitina suplimentara (9 g/zi intravenos timp de 5 zile, apoi 4 g/zi oral timp de 6 luni) sau placebo. Tratamentul cu L-carnitina a redus...
Vezi mai multe detalii si cumpara
31 vizualizari Bucuresti 21 Noi. '24 (11:03)