Swanson Resveratrol Complex 60 Capsule
59 RON
Swanson Resveratrol Complex 60 Capsule
59 RON
Descriere
Beneficii Resveratrol - reducerea tensiunii arteriale,
- scaderea nivelului colesterolului ?rau? (ldl),
- protejarea creierului si a functiilor cognitive,
- ameliorarea bolii alzheimer,
- reglarea nivelului insulinei in organism, ameliorarea durerilor musculare si osoase,
- incetinirea procesului de imbatranire,
- supliment usor de administrat
Daca ar fi sa numim un compus care apare adesea in dezbaterile despre antioxidantii cu rol in mentinerea sanatatii organismului, resveratrolul s-ar numara printre primele optiuni. Este asociat, de cele mai multe ori, cu vinul rosu (gratie continutului ridicat de resveratrol din struguri), fiind recunoscut pentru efectele sale complexe asupra corpului.
Prin urmare, in materialul de mai jos am adunat cele mai interesante date despre resveratrol: ce este aceasta substanta, cum actioneaza ea si care sunt alimentele ce o contin.
Ce este resveratrolul
Care sunt beneficiile resveratrolului
Care sunt principalele surse de resveratrol
Ce efecte secundare poate avea resveratrolul
Ce este resveratrolul
Pe scurt, resveratrolul este un compus ce apartine clasei de stilbenoide, un polifenol produs de diferite plante, in special de fructele in culori inchise (struguri negri, afine, mure, zmeura etc.). De-a lungul timpului, studiile (?Resveratrol: A Double-Edged Sword in Health Benefits?) au demonstrat rolul antioxidant al resveratrolului si efectele pe care le poate produce in organism, de la incetinirea procesului de imbatranire a pielii la protejarea sanatatii inimii, a creierului si a functiilor cognitive.
La inceputul anilor ?80, in Franta, resveratrolul a devenit subiect principal intr-un studiu - cunoscut generic drept ?paradoxul francez? - realizat de catre un profesor si om de stiinta, Serge Renaud, la Universitatea din Bordeaux. Premisa de la care a pornit a fost ca francezii, in ciuda alimentatiei lor bogate in grasimi, aveau o rata de deces cauzat de afectiuni cardiovasculare mult mai scazuta decat alte popoare care, la randul lor, urmau o dieta bogata in grasimi si colesterol. In cazul altor natii, insa, rata de deces provocat de bolile cardiovasculare era mai mare.
Asadar, ce faceau francezii diferit pentru a-si apara sanatatea, chiar daca si ei, ca multe alte popoare, consumau alimente grase? Ei bine, in urma studiului, a fost gasita o legatura intre consumul de vin rosu, ce contine resveratrol, si protejarea sistemului cardiovascular. Insa efectele acestei substante, evidentiate in cercetarile ulterioare, sunt mult mai complexe de-atat, motiv pentru care, in cele ce urmeaza, vom vedea care sunt cele mai importante dintre ele.
Care sunt beneficiile resveratrolului
Resveratrolul a devenit tot mai cunoscut pentru proprietatile sale antiinflamatoare si antiaging, dar si pentru contributia adusa la ameliorarea mai multor afectiuni. Important de precizat este faptul ca, desi expertii au confirmat potentialul acestui antioxidant asupra sanatatii, inca nu exista un studiu infailibil, care sa garanteze eficienta administrarii resveratrolului in ameliorarea sigura a unor probleme.
Chiar si asa, beneficiile sale sunt semnificative, compusul jucand un rol important in:
Reducerea tensiunii arteriale - pentru ca este un puternic antioxidant, resveratrolul scade presiunea exercitata la nivelul arterelor prin stimularea productiei de oxid nitric, care ajuta la relaxarea vaselor de sange si la imbunatatirea circulatiei;
Scaderea nivelului colesterolului ?rau? (LDL) - pentru ca nivelul crescut al LDL-ului poate provoca aparitia unor probleme cardiovasculare, resveratrolul reduce efectul enzimei care controleaza productia colesterolului, limitand actiunea lui daunatoare;
Protejarea creierului si a functiilor cognitive - gratie proprietatilor antioxidante si antiinflamatoare, resveratrolul poate incetini procesul de degenerare a celulelor cerebrale;
Ameliorarea bolii Alzheimer - gratie efectului antioxidant, resveratrolul inhiba productia de beta-amiloide, proteine ce contribuie la declansarea bolii Alzheimer;
Reglarea nivelului insulinei in organism - resveratrolul are beneficii semnificative pentru persoanele care sufera de diabet, datorita faptului ca opreste actiunea unei enzime care transforma glucoza in sorbitol (zahar-alcool, obtinut prin hidrogenarea glucozei). Atunci cand exista o cantitate mare de sorbitol in organism, cresc nivelul stresului oxidativ si riscul de aparitie a diabetului, deoarece se produc dezechilibre in procesul de asimilare a glucozei;
Ameliorarea durerilor musculare si osoase - resveratrolul contribuie inclusiv la protejarea cartilajelor datorita actiunii antioxidante si antiinflamatoare minimizand, astfel, deteriorarea lor si aparitia unor dureri sau umflaturi;
Incetinirea procesului de imbatranire - principala functie a antioxidantilor este aceea de a neutraliza...
Vezi mai multe detalii si cumpara
- scaderea nivelului colesterolului ?rau? (ldl),
- protejarea creierului si a functiilor cognitive,
- ameliorarea bolii alzheimer,
- reglarea nivelului insulinei in organism, ameliorarea durerilor musculare si osoase,
- incetinirea procesului de imbatranire,
- supliment usor de administrat
Daca ar fi sa numim un compus care apare adesea in dezbaterile despre antioxidantii cu rol in mentinerea sanatatii organismului, resveratrolul s-ar numara printre primele optiuni. Este asociat, de cele mai multe ori, cu vinul rosu (gratie continutului ridicat de resveratrol din struguri), fiind recunoscut pentru efectele sale complexe asupra corpului.
Prin urmare, in materialul de mai jos am adunat cele mai interesante date despre resveratrol: ce este aceasta substanta, cum actioneaza ea si care sunt alimentele ce o contin.
Ce este resveratrolul
Care sunt beneficiile resveratrolului
Care sunt principalele surse de resveratrol
Ce efecte secundare poate avea resveratrolul
Ce este resveratrolul
Pe scurt, resveratrolul este un compus ce apartine clasei de stilbenoide, un polifenol produs de diferite plante, in special de fructele in culori inchise (struguri negri, afine, mure, zmeura etc.). De-a lungul timpului, studiile (?Resveratrol: A Double-Edged Sword in Health Benefits?) au demonstrat rolul antioxidant al resveratrolului si efectele pe care le poate produce in organism, de la incetinirea procesului de imbatranire a pielii la protejarea sanatatii inimii, a creierului si a functiilor cognitive.
La inceputul anilor ?80, in Franta, resveratrolul a devenit subiect principal intr-un studiu - cunoscut generic drept ?paradoxul francez? - realizat de catre un profesor si om de stiinta, Serge Renaud, la Universitatea din Bordeaux. Premisa de la care a pornit a fost ca francezii, in ciuda alimentatiei lor bogate in grasimi, aveau o rata de deces cauzat de afectiuni cardiovasculare mult mai scazuta decat alte popoare care, la randul lor, urmau o dieta bogata in grasimi si colesterol. In cazul altor natii, insa, rata de deces provocat de bolile cardiovasculare era mai mare.
Asadar, ce faceau francezii diferit pentru a-si apara sanatatea, chiar daca si ei, ca multe alte popoare, consumau alimente grase? Ei bine, in urma studiului, a fost gasita o legatura intre consumul de vin rosu, ce contine resveratrol, si protejarea sistemului cardiovascular. Insa efectele acestei substante, evidentiate in cercetarile ulterioare, sunt mult mai complexe de-atat, motiv pentru care, in cele ce urmeaza, vom vedea care sunt cele mai importante dintre ele.
Care sunt beneficiile resveratrolului
Resveratrolul a devenit tot mai cunoscut pentru proprietatile sale antiinflamatoare si antiaging, dar si pentru contributia adusa la ameliorarea mai multor afectiuni. Important de precizat este faptul ca, desi expertii au confirmat potentialul acestui antioxidant asupra sanatatii, inca nu exista un studiu infailibil, care sa garanteze eficienta administrarii resveratrolului in ameliorarea sigura a unor probleme.
Chiar si asa, beneficiile sale sunt semnificative, compusul jucand un rol important in:
Reducerea tensiunii arteriale - pentru ca este un puternic antioxidant, resveratrolul scade presiunea exercitata la nivelul arterelor prin stimularea productiei de oxid nitric, care ajuta la relaxarea vaselor de sange si la imbunatatirea circulatiei;
Scaderea nivelului colesterolului ?rau? (LDL) - pentru ca nivelul crescut al LDL-ului poate provoca aparitia unor probleme cardiovasculare, resveratrolul reduce efectul enzimei care controleaza productia colesterolului, limitand actiunea lui daunatoare;
Protejarea creierului si a functiilor cognitive - gratie proprietatilor antioxidante si antiinflamatoare, resveratrolul poate incetini procesul de degenerare a celulelor cerebrale;
Ameliorarea bolii Alzheimer - gratie efectului antioxidant, resveratrolul inhiba productia de beta-amiloide, proteine ce contribuie la declansarea bolii Alzheimer;
Reglarea nivelului insulinei in organism - resveratrolul are beneficii semnificative pentru persoanele care sufera de diabet, datorita faptului ca opreste actiunea unei enzime care transforma glucoza in sorbitol (zahar-alcool, obtinut prin hidrogenarea glucozei). Atunci cand exista o cantitate mare de sorbitol in organism, cresc nivelul stresului oxidativ si riscul de aparitie a diabetului, deoarece se produc dezechilibre in procesul de asimilare a glucozei;
Ameliorarea durerilor musculare si osoase - resveratrolul contribuie inclusiv la protejarea cartilajelor datorita actiunii antioxidante si antiinflamatoare minimizand, astfel, deteriorarea lor si aparitia unor dureri sau umflaturi;
Incetinirea procesului de imbatranire - principala functie a antioxidantilor este aceea de a neutraliza...
86 vizualizari
Bucuresti 24 Noi. '24 (08:57)