Activlab Ashwagandha, 300 mg, 60 Capsule Beneficii Ashwagandha
- imbunatateste functia insuficienta a tiroidei
- amelioreaza oboseala suprarenala
- amelioreaza stresul si anxietatea
- amelioreaza depresia
- echilibreaza nivelul zaharurilor din sange
- reduce degenerarea celulelor cerebrale si imbunatateste memoria
- creste functia imunitara
De unde provine denumirea?
Denumirea sanscrita a plantei, ashwa=cal si ganda=miros, face referire la eficienta sa ca energo-stimulent, in Ayurveda radacina (ayurvedic herbs) sa fiind unul dintre cele mai importante remedii ce sustin relaxarea profunda si echilibrul emotional. Totodata, se spune ca radacina proaspata de ashwagandha miroase precum un cal.
In India, este cunoscuta sub numele de ?puterea armasarului\", deoarece, in mod traditional, a fost folosita pentru a consolida sistemul imunitar dupa boala.
De asemenea, a fost denumita si ?ginseng indian\" (engleza- indian ginseng) datorita capacitatii sale de a imbunatati rezistenta si de a functiona ca si calmant natural.
In latina, numele acestei specii de somnifera poate fi tradus ca ?inducator de somn\".
Ashavagandha este o planta importanta in medicina ayurvedica, deoarece serveste pentru mai multe scopuri si beneficiaza mai multor sisteme ale organismului, inclusiv celui imun, neurologic, endocrin si de reproducere.
Scopul principal al medicinei ayurvedice este de a ajuta oamenii sa se mentina sanatosi, fara a fi nevoie de optiuni medicamentoase pe baza de reteta sau interventii chirurgicale complicate.
Ca parte a acestui sistem vechi de 5.000 de ani, ashwagandha este folosita ca si remediu casnic pentru ameliorarea unei serii de conditii de sanatate si a ajuta organismul sa isi mentina echilibrul.
Conform cercetarilor pubicate in ?Alzheimer Research and Therapy\", ?plantele ayurvedice au fost singura si cea mai productiva sursa pentru dezvoltarea medicamentelor. Multe dintre plantele ayurvedice precum radacina de ashwagandha, s-au dovedit a fi utile in ameliorarea mai multor probleme de sanatate.\"
In medicina ayurvedica aceasta planta este caracterizata drept ?rasayana\" ? aceasta inseamna ca este folosita pentru a promova sanatatea fizica si psihica, pentru a apara organismul impotriva bolilor si factorilor nocivi de mediu si pentru a incetini procesul de imbatranire.
Ashwagandha ? beneficii pentru sanatate
Iata cateva dintre cele mai importante beneficii ale acestei plante:
#1. Imbunatateste functia insuficienta a tiroidei
Unul dintre cele mai incredibile aspecte ale plantelor adaptogene este faptul ca ajuta oamenii cu probleme tiroidiene. Ashwagandha s-a dovedit ca sustine buna functionare a unei tiroide lenese in cazul celor diagnosticati cu tiroidita Hashimoto sau o tiroida inactiva.
Un studiu pilot din 2017 publicat in Journal of Alternative and Complementary Medicine, a fost evaluat beneficiile ashwagandha pentru ajutorarea pacientilor cu hipotiroidism subclinic. Cei 50 de participanti au fost diagnosticati cu tulburare tiroidiana, dar nu au prezentat simptome evidente ale deficientei tiroidiene.
Pe parcursul unei perioade de opt saptamani, grupul de tratament a primit zilnic 600 de miligrame de extract de radacina de ashwagandha, iar grupul de control a primit amidon ca placebo. Cercetatorii au descoperit ca extractul de ashwagandha a imbunatatit nivelurile hormonului stimulator tiroidian (TSH) si a tiroxinei (T4) semnificativ in comparatie cu placebo. S-a ajuns la concluzia ca planta poate fi benefica pentru normalizarea nivelului tiroidian la pacientii cu hipotiroidism.
Un alt studiu publicat in Journal of Ayurveda and Integrative Medicine, de asemenea, a descoperit ca ashwagandha are proprietati care imbunatatesc tiroida. In cadrul studiului, pacientii cu tulburare bipolara au folosit planta pentru a imbunatati functia cognitiva pentru o perioada de opt saptamani.
Testele de laborator au descoperit ca unii dintre acesti pacienti au inregistrat cresteri ale T4 in perioada de tratament, desi acesta nu a fost scopul initial al studiului. Cercetarile sugereaza ca, intrucat ashwagandha creste functia tiroidiana, este posibil sa nu fie potrivita pentru persoanele cu tiroida hiperactiva, precum cele cu boala Graves.
#2. Amelioreaza oboseala suprarenala
Cercetarile arata ca ashwagandha poate fi utila pentru sustinerea functiei suprarenale si pentru a ajuta la depasirea oboselii suprarenale. Suprenalele sunt glande endocrine care sunt responsabile de eliberarea hormonilor, in special a cortizolului si a adrenalinei, ca raspuns la stres.
Daca suprarenalele sunt supra-solicitate din cauza unei supraevaluari a stresului emotional, fizic sau mental, acest lucru poate duce la o afectiune la care se face referire ca si oboseala suprarenala. Atunci cand suprarenalele se epuizeaza, acest lucru poate perturba si alti hormoni din corp, inclusiv progesteronul, care poate provoca infertilitate si niveluri mai...
Pagina pe care doriti sa o accesati poate sa contina elemente care nu sunt recomandate minorilor!
Va rugam sa confirmati ca aveti peste 18 ani!