Chromium Picolinate, 100 Capsule Picolinat de crom - Chromium Picolinate Beneficii
- ajuta la scaderea grasimii corporale
- sprijina metabolismul
- suport pentru nivelul de zahar din sange si colesterol
- un compus de crom trivalent si acid picolinic
- supliment alimentar de inalta calitate
- usor de administrat
Cromul este un mineral, descris si ca un oligoelement esential. Se prezinta in doua forme principale, hexavalenta si trivalenta. Hexavalent este forma care este utilizata in pigmenti, coloranti, materiale plastice si cerneala.
Nu este sigur de manipulat direct si poate provoca iritatii ale pielii. Cromul hexavalent este unul dintre cele mai puternice minerale de pe pamant. Este toxic si nu poate fi absorbit in siguranta. Este de evitat, cu exceptia cazului in uz industrial.
Trivalent este forma care se gaseste in alimentele sanatoase. Este forma de care corpul nostru are nevoie. Corpurile noastre nu sunt capabile sa produca crom si trebuie sa consume o sursa externa. Este un oligoelement, deoarece nu avem nevoie de mult din el pentru a indeplini acele sarcini pentru care este conceput. Lipsa cromului poate afecta capacitatea de a pierde in greutate.
Cum poate ajuta cromul la pierderea in greutate?
Exista oameni care se antreneaza si vad putine rezultate. Este posibil ca regimul tau de antrenament sa nu fie cauza. Poate exista o cauza mai profunda la nivel celular.
O problema comuna este rezistenta la insulina. Rezistenta la insulina poate duce la o stare prediabetica si in cele din urma la diabet de tip doi. Una dintre cauzele majore este lipsa de crom din alimentatie.
O dieta sanatoasa insoteste intotdeauna un regim de exercitii fizice. Este grozav sa fii sanatos. Mai important, este esential sa oferiti nutrientii de care organismul dumneavoastra are nevoie.
Atunci cand organismul are echilibrul nutritional corect, poate functiona la niveluri optime. Combustibilul bun ajuta la repararea muschilor. De asemenea, poate reduce foamea. Obtinerea nutrientilor corecti poate determina organismul sa nu mai caute alimente pentru a umple golul.
Cromul este unul dintre nutrientii esentiali de care organismul are nevoie. Este bine sa mananci alimente sanatoase. Este inutil daca organismul nu este capabil sa-l foloseasca pentru energie. Chromium are o sarcina specifica de a face cu acest proces.
Cand mancam, sistemul nostru digestiv transforma alimentele in glucoza. Glucoza este principala sursa de combustibil a fiecarei celule din corpul nostru. Odata ce este descompus, este apoi trimis in fluxul sanguin pentru a ne hrani celulele.
Pancreasul produce insulina pentru a ajuta celulele sa absoarba glucoza. Sarcina insulinei este de a scoate glucoza din fluxul sanguin din interiorul celulei. Mai multa glucoza in sange creste cantitatea de insulina necesara procesarii acesteia. Picurile de insulina apar ori de cate ori mancam pentru a regla cantitatea de glucoza din circulatia noastra prin sange.
Prea multa glucoza in sange poate provoca deteriorarea vaselor de sange. Provoaca stres oxidativ. Acest tip de deteriorare poate duce la ateroscleroza. Acesta este motivul pentru care persoanele cu diabet zaharat prezinta un risc crescut de boli de inima si accident vascular cerebral.
Excesul de glucoza circulatorie poate afecta, de asemenea, nervii. Acesta este motivul pentru care persoanele cu diabet necontrolat sufera de neuropatie. Glucoza intrerupe capacitatea nervilor de a trimite semnale.
Insulina si cromul lucreaza cu alte elemente pentru a minimiza astfel de daune. Ambele trebuie sa functioneze corespunzator pentru a evita distrugerea pe care o poate provoca glucoza libera. Ei depind unul de celalalt pentru a-si indeplini treaba.
Odata ce glucoza se aliniaza cu o celula, asteapta sa intre. Insulina vine si deschide usa, astfel incat glucoza sa poata intra. In acest moment cromul incepe sa lucreze.
Cromul se leaga de transportorul de glucoza si impinge glucoza in usa. Daca nu exista crom sau nu este suficient in organism, glucoza continua sa stea la usa. Pluteste in jurul fluxului sanguin asteptand sa intre. Corpul va degrada in cele din urma receptorul.
Cand se ingereaza mai multe alimente, se produce mai multa glucoza. Problema este agravata. Organismul crede ca nu are suficienta insulina pentru a deschide usa pentru glucoza. Pancreasul primeste semnalul. Face mai mult.
Cresterea insulinei in fluxul sanguin trimite un semnal care creste nevoia de mai multa glucoza. Persoana tanjeste la zahar pentru a corecta echilibrul. Cand se consuma mai mult zahar, se produce mai multa insulina. Este un cerc vicios. Rezistenta la insulina este o problema persistenta cu putine sau deloc simptome. Poate dura mult timp pana cand persoana respectiva stie ca exista o problema.
Excesul de insulina din organism indeplineste o alta sarcina. Daca cantitatea de glucoza nu este redusa prin prezenta acesteia, insulina instruieste organismul sa o depoziteze sub forma de grasime. Insulina este cea care vegheaza asupra depozitarii grasimilor si...
Pagina pe care doriti sa o accesati poate sa contina elemente care nu sunt recomandate minorilor!
Va rugam sa confirmati ca aveti peste 18 ani!