Atelierul de Profesii - cursuri acreditate Bucuresti

Curs dispecer centru alarma

Organizeaza si asigura permanent pasa si protectia unui obieciv, prin intermediul sistemelor tehnice de detectie, semnalizare si avertizare a efractiei sau a incendiului.
 
In stabilirea ariei ocupationale “personal de paza si ordine publica” din grupa COR 5169, s-a stabilit faptul ca dispecerul centru alarma are urmatoarele obligatii: 

organizarea si asigurarea permanenta a pazei/protectiei unui obiectiv, prin intermediul sistemelor tehnice de detectie, semnalizare si avertizare a efractiei sau incendiului;
urmarirea permanenta a informatiilor primite de la sistemele tehnice de semnalizare si avertizare efractie/incendiu, analizarea si raportarea in functie de tipul evenimentului, de protocolul incheiat cu beneficiarul si functie de prevederile legale in domeniu;
practicarea serviciilor de dispecerizare.
 

Centrul de alarma este constituit, de regula, in firme ce ofera servicii de paza si securitate. Dispecerul lucreaza in ture de zi sau de noapte, asigurand monitorizarea permanenta a obiectivelor. El colaboreaza in activitatea sa cu departamentul tehnic al firmei, cu echipajele mobile, precum si cu pompierii sau politia, dupa caz. 

Societatile specializate in paza si protectie/companiile de securitate sunt societati comerciale private, care se constituie si functioneaza potrivit legislatiei comerciale si prevederilor legislatiei specifice, avand ca obiect de activitate: servicii de paza/securitate a obiectivelor, bunurilor sau valorilor, servicii de paza/securitate a transporturilor de bunuri si valori, precum si protectia persoanelor.

Inscrie-te online la unul din cursurile noastre autorizate de calificare, lasa-ne datele tale si te vom contacta in cel mai scurt timp, pentru a discuta cele mai importante proceduri care trebuie cunoscute si respectate!

Galerie foto
  • ...