Existenta avocatului in sistemul de drept din tara noastra si din toate tarile civilizate este un aspect esential si o conditie sine qua non a realizarii corecte a actului de justitie.
Rolul si indatoririle avocatului sunt mentionate in articolul 39 din Legea 51/1995. In conformitate cu prevederile legii si cu propria deontologie profesionala, avocatii nostri ajuta persoanele sa isi protejeze drepturile si interesele legitime. Iata ce servicii va putem oferi în materia dreptului penal:
Atunci cand auzim vorbindu-se despre litigii penale, ne gandim la un proces in instanta. Litigiile in dreptul penal au ca scop dovedirea sau infirmarea vinovatiei unei persoane acuzate intr-un proces penal, de comiterea unei infractiuni prevazute in Codul Penal sau in alte legi speciale.
Desfasurarea procesului in instanta implica prezenta unui procuror care prezinta cazul in fata judecatorului si, de asemenea, prezenta unui Avocat Drept penal care se va asigura ca clientul sau beneficiaza de prezumptia de nevinovatie si are toate conditiile necesare apararii drepturilor sale, precum administrarea mijloacelor de proba, propria marturie, iar cercetarile penale se desfasoara fara incalcarea vreun drept prevazut in lege.
Intr-un stat de drept, condamnarea unei persoane acuzate de savarsirea unei infractiuni se face de regula prin administrarea judicioasa a unui probatoriu complex si riguros alcatuit, in care rolul avocatului este esential pentru administrarea de probe care sa dovedeasca nevinovatia sau sa ofere clientului sau circumstante atenuante, acolo unde acestea exista.
Justitia va dori sa se asigure ca are toate motivele evidente pentru a condamna o persoana, iar in caz contrar, aceasta va fi achitata din lipsa sau insuficienta dovezilor. Rigurozitatea probatoriului se explica prin faptul ca decizia instantei, in cazul in care aceasta va declara vinovatia inculpatului, are implicatii asupra libertatii personale a acestuia, cele mai multe sanctiuni fiind sub forma anilor de inchisoare.
Litigiile de drept penal se pot naste din orice suspiciune sau acuzatie de incalcare a legii prin comiterea unei infractiuni. Acesta este definita astfel in Codul Penal: “Infractiunea este fapta prevazuta de legea penala, savarsita cu vinovatie, nejustificata si imputabila persoanei care a savarsit-o” (art. 15, al. 1).
Litigiile in drept penal au ca temei juridic infractiunile prevazute in Codul Penal si in legile speciale care definesc infractiuni specifice.
Calea 13 Septembrie 106, Bucuresti, 050727, , Bucuresti |
0799.993.XXX(vezi telefon)
|
https://avocattai.ro/ |