Efficient Energy Audit - Certificat, audit energetic Bucuresti

Studii de eficienta energetica, SAER, expertize energetice

Conform precizarilor din Legea nr. 156/2016, lege care modifica si completeaza Legea nr. 372/2005 privind performanta energetica a cladirilor, art. 9, alin. 1, prevede ca prin certificatul de urbanism emis de autoritatile administratiei publice locale/judetene competente, în vederea obtinerii, în conditiile legii, a autorizatiei de construire pentru cladiri, pe lânga obligativitatea respectarii cerintelor minime de performanta energetica, se va solicita întocmirea unui studiu privind posibilitatea utilizarii unor sisteme alternative de eficienta ridicata, în functie de fezabilitatea acestora din punct de vedere tehnic, economic si al mediului înconjurator.

Studiul denumit si SAER (studiu alternative de energie regenerabila) va fi intocmit la comanda beneficiarului/proiectantului, in baza temei de proiectare, in conformitate cu prevederile Certificatului de Urbanism, si cu reglementarile si legislatia in vigoare referitoare la autorizarea executarii lucrarilor de construire.

 


Precizam urmatoarele:


Documentatia SAER va fi întocmita de persoane autorizate de MDRAP (Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice), respectiv de auditor energetic pentru cladiri, cu experienta în certificare energetica si in audit energetic, si va respecta legislatia si prevederile legale în vigoare.
Durata de realizare si predare a Planului de imbunatatire a eficientei energetice este de maxim 7 de zile calendaristice.
Oferta financiara pentru realizarea documentatiei va fi întocmita în functie de volumul de lucru, si de marimea si complexitatea tehnica a lucrarii.

Galerie foto
  • ...