Clinica Aproape - psihologie, psihiatrie si psihoterapie Bucuresti

Logopedie copii si adulti

Cauti un logoped pentru copii sau adulti? Clinica Aproape îti pune la dispozitie servicii de logopedie si specialisti logopezi
Logopedia are ca scop activitatea de educare si corectare a problemelor de limbaj care pot aparea atât la copii, cât si la adulti. Prin logopedie se asigura prevenirea, corectarea, studierea tulburarilor de limbaj si realizarea procesului de întelegere si transmitere corecta a informatiilor.

Majoritate tulburarilor de limbaj apar la copiii de vârsta mica (2-3 ani) si de vârsta prescolara, adica exact în perioada în care limbajul se formeaza si se dezvolta.

Sedintele de logopedie îl vor ajuta pe copilul tau sa socializeze, sa se integreze si sa poata avea o viata normala. Daca problemele de vorbire si de limbaj nu-si gasesc solutionare, în timp util, copilul va începe sa se confrunte cu probleme semnificative de integrare în societate. Defectele sau tulburarile de vorbire sau de limbaj sunt foarte diferite si metodele de recuperare difera de la o persoana la alta, acestea având un caracter personalizat.

Terapia logopedica implica o munca de echipa formata din logoped, copil si parinte, precum si multa rabdare, interventia putând sa se desfasoare pe o perioada scurta sau mai lunga de timp. Se lucreaza inclusiv si pe limbajul non-verbal. Orice efort, fie ca este pentru tine, fie ca este pentru copilul tau, va merita, va contribui semnificativ la încrederea în sine si în fortele proprii. O comunicare fara dificultati, întârzieri ne este tuturor necesara, indiferent copil sau adult. Reprezinta puntea catre împlinire din punct de vedere social si integrativ.
Logopedie copii si adulti - Bucuresti
În cadrul clinicii Aproape vei gasi specialistul care sa va fie alaturi în procesul de recuperare si dezvoltare, iar astfel fiecare efort va merita si va va aduce mai aproape de o viata mai buna.
Stimularea si dezvoltarea corecta a limbajului este un proces lung, de multe ori anevoios, dar cu rezultate incredibile când exista un plan, o evaluare a nivelului actual, un obiectiv clarsi instrumentele potrivite sa ajungi acolo.
În cazul adultilor, cele mai frecvente tulburari de limbaj si de vorbire sunt:
Tulburari de pronuntie
Tulburari de ritm si fluenta - bâlbâiala, logonevroza, tahilalia, bradilalia, tumultus sermonis, tulburari coreice, aftongia
Tulburari de scris-citit: in aceasta categorie amintim alexia si agrafia (in cazul adultilor nescolarizati), respectiv dislexia si/sau disgrafia
Tulburari de voce: fonastenii, disfonii, afonii
Tulburari polimorfe ale limbajului: afazia - in functie de tipul afaziei (determinat in legatura cu specificul leziunilor cerebrale), pacientul afazic poate intampina dificultati in exprimarea orala sau scrisa si/sau in intelegerea semnificatiei cuvintelor. Printre cele mai frecvente cauze mentionam: accidente vasculare cerebrale, infarct sau traumatisme cerebrale, tumori cerebrale, infectii diverse (encefalita herpetica)

Galerie foto
  • ...