Clinica Aproape - psihologie, psihiatrie si psihoterapie Bucuresti

Psihoterapie de cuplu

Cauti un psiholog de cuplu? Clinica Aproape iti pune la dispozitie psihologi si psihoterapeuti de cuplu cu expertiza.
Din pacate, iubirea nu vine de la sine si nici nu ni se cuvine. Iar fara aceasta rascolire profunda, fireasca si necesara, de altfel, ea devine aproape imposibila. Asta pentru ca relatia de cuplu, relatia cu celalalt, te provoaca in multe feluri. Motivul este acela ca in intimitatea cuplului ni se trezesc cele mai nebanuite si neasteptate dureri, insa tot acolo, in acel spatiu, fiecare avem sansa evolutiei. Fiindca in relatie cu cel de langa tine ai sansa sa iti vezi neputintele, limitele, durerile, nevoile neimplinite sau dorintele. Ne putem vedea cu mai multa claritate.

Dar uneori, viata in doi, casatoriti sau nu, poate ajunge la un punct de cotitura, si devine dificila,  frustranta si chiar apasatoare.

Indiferent de motivele pentru care un cuplu cere ajutor, prima regula este cea a angajamentului si a implicarii reale – dorinta profunda de a face ca relatia sa functioneze.
Psihoterapia de cuplu este o solutie cu rezultate daca partenerii afectati
sunt angajati si implicati in recuperare si in lamurirea situatiei lor.
Terapie de cuplu - Bucuresti
Terapia de cuplu are un singur client: relatia – cu povestea ei intima si adevarata, spusa sau nespusa la timp, cu perspectivele si incercarile ambilor parteneri. Scopul acestui proces terapeutic este acela de a sprijini “acest client” in dezvoltarea armoniosa si starea de bine, revigorand mediul in care se dezvolta si transformandu-l in unul cat mai sigur, pentru a simti si a ne simti reciproc. 
Alte exemple cand un cuplu ia in considerarea terapia ar fi cand:
Infidelitate si momente de gelozie
O sarcina nedorita de unul dintre parteneri
Doresc sa evite separarea sau un posibil divort
Unul dintre parteneri nu crede si nu-si doreste o casnicie
Diferite probleme sexuale
Cresterea si educatia copiilor
Adictii
Multe schimbari care pot destabiliza echilibrul respectivului cuplu
Prin intalnirile cu psihoterapeutul nu se va raspunde intrebarii:

Cine are dreptate? 

ci: Ce simti? Ce ai nevoie ca sa te simti iubit, auzit, vazut? Ce inseamna siguranta pentru tine? 
Acest tip de terapie are ca scop atingerea unor obiective de cuplu si nu a unor obiective individuale.
Psihoterapie de cuplu - discuta cu un psiholog de cuplu si primeste suportul de care ai nevoie in relatia cu jumatatea ta
Dar cum ar fi sa apelam mai putin in momente de criza si sa aducem terapia de cuplu ca fiind parte integranta a unei vieti sanatoase de cuplu? 

Asa cum ne preocupam de sanatatea fizica, la fel am putea avea mai mult in vedere partea de igiena si preventie in aspecte de relationare a cuplului.

Galerie foto
  • ...