Clinica Aproape - psihologie, psihiatrie si psihoterapie Bucuresti

Psihiatrie adulti, copii

Cauti un cabinet de psihiatrie în Bucuresti? Clinica Aproape îti pune la dispozitie consultatii de psihiatrie cu specialisti în domeniu
Contextul actual genereaza în fiecare dintre noi diferite emotii, precum frica, stari de anxietate, nesiguranta, incertitudine. Unii traiesc pentru prima data astfel de emotii, iar altii le traiesc la o intensitate mult mai mare din cauza evenimentelor cu care ne confruntam de peste 1 an. Orice problema are cel putin o solutie si viata poate fi o experienta frumoasa atunci când esti dispus sa lucrezi cu tine, sa te eliberezi de ceea ce te împovareaza. Indiferent daca vorbim despre o tulburare  mintala sau dificultatea de a face fata problemelor zilnice, suportul de specialitate este cel care va face diferenta.

Scopul interventiei psihiatrice este readucerea persoanei aflate în suferinta psihica cât mai aproape de modul sau obisnuit de viata, asa cum era acesta înaintea aparitiei tulburarilor. Este foarte importanta prezentarea cât mai devreme dupa momentul declansarii acestora la medic pentru o evaluare si un diagnostic corect si începerea unui tratament adecvat (farmacologic si/sau psihoterapeutic).

Pentru asigurarea celei mai potrivite interventii, în cadrul Clinica Aproape ne propunem o abordare integrata si sistemica unica, în cadrul careia medicul psihiatru colaboreaza, în functie de caz, cu psihologul clinician si cu psihoterapeutul, personalizând abordarea terapeutica în functie de particularitatile psihologice si de structura de personalitate ale clientului nostru.

De obicei, apelezi la un cabinet de psihiatrie(enumeram o parte dintre motive):

Sentimente de tristete persistenta
Modificarea nivelului de energie
Probleme cu memoria si atentia
Dificultati de concentrare, de a lua decizii
Sentimente de inutilitate
Gânduri la moarte
Tulburari de somn ( insomnia, hipersomnie)
Atacuri de panica
Anxietate generalizata
Anxietate sociala
Burnout
Probleme de alimentatie (mancatul emotional, bulimie, anorexie)
Tendinta spre agresivitate
Timiditate excesiva
Tulburari de dinamica sexuala
Tulburare de personalitate (paranoida, schizoida, schizotipala, borderline, histrionica, narcisica)
Reactii adverse ale medicamentelor psihiatrice
Raspuns nesatisfacator la tratament
Întreruperea unui tratament psihiatric.
Consult psihiatric – beneficiaza de o întalnire cu unul dintre psihiatrii Clinica Aproape
La ce sa te astepti de la prima sedinta de psihiatrie?

Prima sedinta se deruleaza sub forma unor întrebari puse de psihiatru pentru a cunoaste mai bine simptomele pacientului. Acesta trebuie sa raspunda cât mai onest si mai detaliat posibil. De asemenea, este recomandat ca si pacientul sa puna întrebari.
În cadrul acestei sedinte, vei putea afla raspunsuri la intrebari care te macina de mult timp, vei putea verifica un eventual diagnostic si e posibil sa incepi un tratament pentru a iesi din acest impas. La noi primesti explicatii clare si complete despre cum sa gestionezi cât mai bine problema cu care te confrunti.
Desi nu este obligatoriu ca pacientul sa plece cu o reteta pentru tratament medicamentos, în urma consultatiei, este foarte important ca acesta sa fi aiba un plan clar de urmat, împreuna cu medicul psihiatru. În cazul unei medicamentatii prescrise, contrar perceptiilor populare, aceasta nu “te face leguma”, nu sterge constientizarea problemelor ci, amelioreaza functiile cognitive, scade nivelul de anxietate, permitând astfel pacientilor sa-si înteleaga si sa-si poata exprima mai bine emotiile, sentimentele, facilitând astfel un proces de introspectie în psihoterapie. Tratamentul medicamentos este ajustat pe parcurs pentru a diminua cât mai mult orice efecte nedorite.

Cine NU poate beneficia de consult psihiatric:

Serviciile nu sunt adecvate în cazul în care viata dumneavoastra sau a altei persoane este pusa în pericol – în aceste situatii apelati 112 sau mergeti la cea mai apropiata camera de garda;
Pacientii agitati sau incoerenti;
Persoanele cu ideatie suicidara severa, greu de controlat;
Cooperare deficitara;
Probleme severe de dependenta (alcool, droguri);
Persoanele care se afla sub influenta consumului(alcool, droguri)
Persoanele sub 18 ani;
 
Cu ce NU te putem ajuta:

Nu eliberam certificate medicale;
Nu eliberam retete pentru medicamentele cu risc de dependenta (benzodiazepine, stimulente, opiacee, etc.);
Nu expediem medicamente. La noi primesti explicatii clare si complete despre cum sa gestionezi cât mai bine problema cu care te confrunti.

Galerie foto
  • ...