Clinica Aproape - psihologie, psihiatrie si psihoterapie Bucuresti

Transformational coaching

Transformational coaching este un parteneriat intre specialist si clientul sau, menit sa-l ajute pe acesta din urma sa-si atinga potenialul atat in plan personal, cat si in plan profesional. Coaching-ul are doua obiective fundamentale care, indiferent de tema abordata, sunt: cresterea constientizarii si asumarea responsabilitatii. Prin coaching transformational, vorbim despre o abordare de profunzime ce propune clientului descoperirea si intelegerea resorturilor interioare care ii influenteaza perceptia despre realitate si comportamente. Este o asociere creativa cu un scop precis intre coach si client, concentrata pe viitor, formulata si adresata de la momentul prezent, pentru a sprijini clientul sa se pregateasca pentru acel viitor potrivit lui. 

In cadrul unui proces de coaching, clientii sunt invitati, prin intrebari, de ex: –  Ce este posibil pentru tine? sau Unde iti doresti sa ajungi?, sa isi descopere propriile raspunsuri si sa actioneze pentru concretizarea acestora. Coach-ul clinicii noastre il asista si ghideaza pe client pentru a-si manifesta capacitatile potentiale, pentru a dobandi noi abilitati, pentru a-si identifica resursele si depasi blocajele, pentru a-si intelege propriile perspective si pentru a crea spatiu unora noi, il invata sa caute si sa aleaga solutii viabile, sa elaboreze planuri de actiune si sa isi monitorizeze propriile rezultate.
In cazul in care te intrebi daca este oare coachingul potrivit pentru tine, iti recomandam sa te evaluezi, adresandu-ti cateva intrebari mai concrete, de tipul:
Oare stiu incotro sa o apuc?

Stiu ce vreau de fapt sa fac, dar nu stiu cum sa fac sau nu stiu cum sa imi pregatesc un plan?

Oare as vrea mai mult sau altceva de la viata?

Oare simt ca lipseste ceva din viata mea?

Oare am nevoie de mai mult focus si concentrare?

E ceva ce nu functioneaza si ceva care functioneaza bine?
De ce coaching?
Sa fii prezent
Sa progresezi continuu
Iti antreneaza mintea
Te face mai maleabil
Te poate invata sa te concentrezi
Te motiveaza
Te responsabilizeaza
Te invata sa iei decizii
Iti dezvolta autocunoasterea
Iti sustine gandirea indreptata catre gasirea solutiilor

Galerie foto
  • ...