Antiseismic Structural Engineering, Structuri de rezistenta - Bucuresti

Modelare 3D si elaborare desene de executie

Suntem constienti de problemele generate de eroarea umana - Din acest motiv am acordat o atentie deosebita selectiei de instrumente adecvate pentru redactarea desenelor de executie.În afara de AutoCAD, care este inca utilizat în cadrul firmei pentru schite sau desen preliminar, am achizitionat programe specializate pentru a creste eficienta si reduce în acelasi timp posibilitatea generarii de erori umane. Am realizat ca modelarea informationala a cladirii (BIM) asigura nivelul de flexibilitate, colaborare intre specialitati si nu în ultimul rând de gestionarea eficienta a erorilor, pe care l-am dorit.Ca urmare, ne-am reorientat catre AutoCAD Structures REVIT - dar tehnologia disponibila in acest program nu furnizeaza din pacate toate instrumentele necesare pentru redactarea eficienta a desenelor de executie.

n prezent folosim in principal urmatoarele doua programe pentru elaborarea modelelor 3D si a desenelor de executie:

  • pentru structuri din beton - Structurile din beton armat sunt detaliate folosind Allplan Architecture and Engineering - solutie oferita de Nemetschek AG. Acest program a fost integrat in firma noastra din anul 2001 si de atunci s-a dovedit o solutie flexibila si robusta.  
  • pentru structuri din metal - Având în vedere abundenta de programe de detaliere pentru structuri metalice disponibile pe piata, (fie ca plug-in pentru AutoCAD sau ca solutii independente), alegerea tehnologiei corespunzatoare a fost dificila. În cele din urma, am ales Tekla Structures (ex Xsteel) datorita disponibilitatii unei biblioteci de componente si imbinari predefinite si capacitatii acestuia de a gestiona extrem de eficient structuri complexe.
Galerie foto
  • ...
  • ...