Infant Kineto Clinic kinetoterapie pediatrica Bucuresti

Kinesio-taping

Cum ar fi să știți că, atunci când copilul dumneavoastră are o postură incorectă, o entorsă ori o luxație, este suficientă o bandă care, aplicată pe zona afectată, accelerează procesul de vindecare a țesuturilor traumatizate, într-un mod natural, fără medicamente? O astfel de soluție există și se numeste kinesio-taping. Ce este, de fapt, kinesio-taping?

Banda kinesiologică este o bandă elastică adezivă, confecționată 100% din bumbac și rezistentă la apă. Ea există de mai bine de 30 de ani, fiind inventată de doctorul japonez Kenzo Kase. Metoda lui revoluționară a rămas necunoscută pentru câțiva ani, până când a fost folosită de lotul olimpic de volei al Japonei, la Olimpiada de la Seul, și astfel s-a impus în toată lumea, fiind promovată cu succes de campioni mondiali ca Michael Phelps și Lance Armstrong.

Cum funcționează ea, de fapt?

Prin aplicarea banzilor elastice, mușchii, dar și alte țesuturi, pot fi ajutate ”din exterior” să reducă durerea și să accelereze vindecarea, stimulând propioreceptorii de mișcare, presiune și întindere, care trimit impulsuri creierului, contribuind la o mai rapidă recuperare și la o mai bună coordonare a activității musculare, dar și la menținerea echilibrului, a poziției și a stabilității corpului. Benzile pot fi purtate până la 3-5 zile, durata variind în funcție de zona pe care sunt aplicate.

Care sunt beneficiile kinesio-tapingului?

Benzile kinesiologice tratează cu succes afecțiunile musculare, articulare sau limfatice, fiind extrem de eficiente dacă ceea ce ne dorim este a:

  • Reduce durerea
  • Regla temperatura corporală
  • Crește tonusul muscular și gradul de mobilitate
  • Stimula circulația
  • Ajuta la modificarea posturilor după accident vascular cerebral
  • Corecta postura în caz de cifoza, scolioză și alte afecțiuni ale coloanei vertebrale
  • Corecta posturi patologice: genu varum și vlagum, picior plat, picior vag sau valg

Prin urmare, utilizarea benzilor kinesiologice este recomandată ori de cate ori există tulburări de statică vertebrală, diferite afecțiuni neurologice, sechele posttraumatice (entorse, luxații, fracturi) ori posturi patologice.

Cu atât de multe avantaje, de ce să o folosească numai campionii mondiali, nu și campionii noștri de acasă, proprii copii? Experții clinicii noastre vă recomandă să apelați la această metodă modernă de tratament, dacă ceea ce vă doriți pentru cei mici este o recuperare fizică mai rapidă, fără ajutorul medicamentelor. Însă, nu uitați, aplicarea benzilor se face numai de către un terapeut care știe exact cât, unde și cum să le folosească, în funcție de ceea ce ne dorim să vindecăm.

Galerie foto
  • ...