Kino Med - Kinetoterapie, Recuperare Bucuresti

Biomecanica

Biomecanica este definita ca relatia dintre actiunile muschilor, articulatiilor si aparatului osos in timpul executarii unei miscari, a unei sarcini sau a unei deprinderi. Aditional acestor forte interne, biomecanica ia in considerare si fortele externe care actioneaza asupra corpului uman. Acest lucru are un impact deosebit asupra performantei in sport, a deprinderii de abilitati specifice, a dezvoltarii de aptitudini competitive, dar si asupra preventiei si recuperarii in cazul accidentarilor.

Profesionistii clinicii medicale KINO MED realizeaza, cu ajutorul tehnologiilor disponibile, biomecanica corpului uman, in vederea identificarii si slabiciunilor si deficientelor propriului proces biomecanic. Desi este destinata oricarei persoane, biomecanica este populara mai ales in randul sportivilor. In urma analizei rezultatelor, acestia isi pot ajusta forma, tehnica sau distributia greutatii, pentru a-si imbunatati performanta si a minimiza riscul de accidentare.

De exemplu, o persoana cu un centru de greutate mai coborat va avea un avantaj in fata unei persoane cu un centru de greutate mai ridicat. Pe acest lucru se bazeaza si principiul „apara si ataca” din fotbalul american, sport in care jucatorii trebuie ’’sa fie mai jos? decat oponentii lor.

Testele de analiza pot fi realizate intregului corp ori putem vorbi de analiza punctuala a unei zone (biomecanica umarului, biomecanica genunchiului, biomecanica piciorului, biomecanica coloanei vertebrale etc.) ori a unei functii (biomecanica miscarii, biomecanica articulara etc.).

Astfel, daca esti sportiv si vrei sa-ti imbunatatesti performantele ori sa te recuperezi in urma unui accident, apeleaza cu incredere la profesionistii KINO MED, clinica medicala pentru analiza biomecanica dedicata sportivilor!

Galerie foto
  • ...