Kino Med - Kinetoterapie, Recuperare Bucuresti

Kinetoterapie Pediatrica

Acest capitol al recuperarii medicale implica toti copiii, de la nou-nascut pana la adolescentii de 18 ani.

Recuperarea pediatrica implica toate sectoarele regasite si in cazul adultilor: neurologie, ortopedie, interventii chirurgicale, afectiuni musculare sau osoase, traumatologie sportive etc.

In cazul celor mici, atunci cand spunem kinetoterapie, de cele mai multe ori ne referim la un ansamblu de tehnici si metode utilizate cu scopul de a recupera somato-functional si psiho-motor.

In urma recomandarilor medicale bebelusii sunt trimisi catre kinetoterapie pentru a fi stimulati motor si a obtine o dezvoltare motorie armonioasa. Kinetoterapeutul are datoria de a indruma parintii catre a pozitiona cat mai corect copiii in fiecare stadiu al dezvoltarii motorii, In cazul intarzierilor in dezvoltare, piticii si parinti sunt invatati si indrumati cum sa managerieze aceste situatii.

Exista o varietate de metode prin care un copil este stimulat sa atinga toate etapele dezvoltarii motorii in cel mai corect mod prin kinetoterapie, Aceste metode implica atat partea de manualitate a terapeutului, aparatura cat si diferite dispozitive medicale specifice care ajuta la urmarirea unui plan de recuperare individualizat.

Kinetoterapeutul pediatru este in stransa colaborare cu medicul specialist (ortoped, neurolog, reumatolog, medic de recuperare, cardiolog, pediatru, medic de familie, psiholog).

Profilaxia si recuperarea putem spune ca sunt doua programe kinetice distincte dar care doresc ca si rezultat final dobandirea independentei motorii indiferent de varsta pacientului.

Programul kinetic de profilaxie se refera la stimularea specifica in functie de varsta pacientului dar si preventia in cazul unei suspiciuni, acesta poate fi aplicat oricarui pacient pediatric, indiferent de varsta si nu necesita o recomandare medicala, ci doar o evaluare kinetica prealabila pentru a stabili obiectivele recuperarii.

Partea de recuperare medicala se poate efectua doar la recomandarea unui medic specialist in urma unui diagnostic.

Pentru a fi siguri ca cei mici pastreaza achizitiile dobandite, dupa incheierea recuperarii medicale, putem opta pentru programele kinetice de intretinere.

Galerie foto
  • ...