Waldorf, Liceul Teoretic - Bucuresti

Despre Scolile Waldorf

 Scolile Waldorf ofera o abordare corespunzatoare dezvoltarii psihologice a elevilor, riguroasa din punct de vedere academic si bazata pe experienta în educatie.

  Ele integreaza artele în toate disciplinele scolare destinate copiilor, de la ciclul prescolar si pâna în ultimul an de învatamânt preuniversitar, clasa a XII-a, pentru a îmbogati si intensifica procesul de învatare.

  Scopul educatiei Waldorf este de a sadi în elevi dorinta de a învata pe toata durata vietii si de a le oferi posibilitatea sa-si dezvolte în mod deplin capacitatile lor unice

  Fondata în prima parte a secolului al XX-lea, Educatia Waldorf se bazeaza pe principiile si învataturile renumitului artist si om de stiinta Rudolf Steiner. Principiile Educatiei Waldorf s-au format prin cunoasterea procesului de dezvoltare a omului si a nevoilor copilului în crestere.

  Muzica, dansul, teatrul, literature, miturile si legendele nu sunt simple simple subiecte despre care citesti si din care esti examinat. Ele reprezinta o experienta. Prin aceste experiente, elevii Waldorf îsi cultiva capacitatile intelectuale, emotionale, fizice si spirituale, pentru a ajunge indivizi siguri de drumul lor în viata si de scopul lor în comunitate

  Profesorii din scolile Waldorf încearca sa genereze în interiorul fiecarui copil flacara entuziasmului pentru învatare. Acest lucru elimina nevoia pentru testare competitiva sau folosirea recompenselor pentru a motiva elevii si, în schimb, permite motivatiei sa vina din interior. Aceasta ajuta la dezvoltarea unei atitudini pozitive pentru învatare pe toata durata vietii.

  Educatia Waldorf este inclusiva si sustine principiile libertatii în educatie. Educatia Waldorf este cu adevarat un mod de învatare inspirat.

Galerie foto
  • ...
Categorii
Date de contact
0212553051; Fax: 0212553607
Soldat Marin Savu, Nr. 29, Sector 2, Bucuresti
Distribuie