Maco Motors Bosch Car Service

Executam reparatii cutie de viteze si inlocuiri

Cutia de viteze are ca rol principal acela da a ajuta autovehiculul sa se deplaseze cu viteze mari fara a fi necesara o turatie excesiva a motorului.

Acest lucru se face prin modificarea fortei de tractiune cu ajutorul unor roti dintate de diferite diametre.

Variatia vitezei sau a puterii sunt influentate de raportul dintre numarul de dintii al rotilor dintate ce sunt cuplate intr-un anumit moment, un raport mare crescand puterea dar scazand viteza si invers.

Ce face cutia de viteze:

  • ajuta la modificarea fortei de tractiune in functie de treapta de viteza in care este folosita.
  • realizeaza cuplarea sau decuplarea miscarii de rotatie a motorului cu rotile motoare. Decuplarea se face in momentul in care cutia se afla in punctul liber, iar cuplarea in toate treptele de viteza ale cutiei.
  • permite autovehiculului sa se deplaseze inapoi fara a schimba sensul de rotatie al motorului.

1. Aspectul uleiului de transmisie

Daca uleiul de transmisie are o nuanta foarte inchisa si ajunge sa fie opac, inseamna ca urmeaza o defectiune a cutiei de viteze. Uleiul de transmisie are, in mod normal, o culoare rosiatica, dar si un miros specific: un miros dulce. Cand ai un simptom ciudat, te duci imediat la medic pentru un control. In cazul masinii, trebuie sa mergi in service sa constati daca presupunerile tale sunt adevarate.

2. Uleiul de transmisie se scurge

Scurgerea uleiului de transmisie nu ar trebui sa insemne neaparat o problema a cutiei de viteze, insa nu este un detaliu peste care sa treci cu vederea foarte usor. Ar trebuie, ca in cazul primului simpton, sa mergi la service sa verifici care este problema reala.

Vino la noi si bucura-te de cel mai corect raport calitate-pret. Profesionalismul specialistilor nostri si calitatea pieselor folosite este motivul pentru care vei reveni cu placere.

Galerie foto
  • ...