RADIX PLANT

Linte galbena

LENS CULINARIA - fam.FABACEAE CONTINUT: -proteine 24%; hidrrati de carbon 56%; lipide 1% -substante minerale: Ca, K, Fe (5,2-7,5 mg%), Mg, P -vitamine: A, B1, B2, B6, B12, mici cantitati de vitamina C
Datorita continutului in magneziu, lintea consumata zilnic (min.20gr.), reduce riscul imbolnavirii sistemului cardiovascular, iar complexul de vitamine B ajuta la stabilizarea tensiunii arteriale.
 Totodata are efect antiinflamator, fiind benefica in afectiunea artritei reumatoide.
Lintea avand un continut foarte scazut de grasimi, este indicata in alimentatia celor cu probleme de greutate. Continutul de fitoestrogeni (estrogeni vegetali) reduce riscul aparitiei fibromului uterin si al cancerului mamar, iar cel de fibre reface flora intestinala.
Lintea in uz extern are proprietati maturative in abccese si panaritii.
Galerie foto
  • ...
Categorii
Date de contact
0213060210; 0372215200
Sos. Bucuresti, nr.26, Ciorogarla, judetul Ilfov
Distribuie