EUROINS Romania Asigurare Reasigurare

Produse

...
Asigurarea de accidente a angajaţilor (AA)

OBIECTUL ASIGURĂRII

 Asigurarea se incheie de către angajator pentru angajaţii cu contract de muncă/mandat. Sunt cuprinse în asigurare, persoane cu vârsta între 18 şi 69 de ani, cu condiţia ca la data expirării asigurării persoana asigurată să nu depăşească vârsta de pensionare.Nu se asigură persoanele:care au o invaliditate permanentă mai mare de 50%;care prezintă probleme cu privire la starea sănătăţii, care au nevoie de ingrijire (persoanele care sunt dependente de ajutor străin pentru indeplinirea treburilor zilnice);cu boli psihice.Angajaţii Contractantului cărora li se desface (sau li se suspendă) contractul de muncă, indiferent de cauză, pierd calitatea de Asigurat.

RISCURI DE BAZĂ

 EUROINS acoperă riscurile de invaliditate permanentă şi deces, produse in perioada de valabilitate a contractului de asigurare, ca urmare a accidentelor de muncă.La solicitarea Contractantului, in schimbul unei prime suplimentare, asigurarea se poate extinde şi:

a) în afara orelor de muncă ale angajatului (acoperirea de 24 de ore din   24);

b) în afară teritoriului ţării pentru prestarea de lucrări şi servicii, în baza unor contracte, convenţii sau în alte condiţii prevăzute de lege, incheiate de Contractant cu parteneri străini.

 

EXTINDERI SPECIALE:

 

  • BOLI PROFESIONALE
  • SPITALIZARE
  • CONVALESCENŢĂ DIN ACCIDENT
  • INCAPACITATE TEMPORARĂ DE MUNCA
  • INTERVENŢII CHIRURGICALE
  • ARSURI
  • CHELTUIELI MEDICALE
  • FRACTURI OSOASE
  • IMOBILIZARE IN APARAT GIPSAT

MODUL DE INCHEIERE A ASIGURĂRII

Contractul de asigurare se poate incheia in una din următoarele forme:

 a) nenominal - pentru grupuri de peste 30 persoane - cu includerea obligatorie a tuturor membrilor eligibili ai grupului sau a tuturor membrilor eligibili dintr-o categorie de asiguraţi;

 b) nominal - pentru grupuri mai mici de 30 persoane (inclusiv) - cu actualizarea listelor de personal;

c) nominal, pentru grupuri in care contractantul nu doreşte includerea tuturor membrilor, ci numai a unoara dintre ei. In acest caz, acoperirea este valabila numai pentru persoanele nominalizate.

PRIMA DE ASIGURARE

Primele de asigurare se achită anticipat şi integral sau in cel mult patru rate

OBLIGAŢIILE ASIGURATULUI/CONTRACTANTULUI

Contractantul este obligat să prezinte la cererea EUROINS autorizaţia de funcţionare, eliberată de Inspectoratul Teritorial de Muncă de care aparţine, privind protecţia muncii potrivit prevederilor legislaţiei in vigoare.In cazul in care numărul de angajaţi se modifică in cursul valabilităţii contractului de asigurare, Contractantul este obligat sa inştiinţeze EUROINS despre această modificare.Contractantul este obligat sa comunice EUROINS producerea accidentului de muncă in termen de 3 zile lucrătoare de la data evenimentului.

...
Avarii şi furt al autoturismelor (CA)

OBIECTUL ASIGURĂRII

Autoturismele (cel mult 9 locuri), autoturismele de teren, automobilele mixte a căror masă maximă autorizată nu depaşeşte 3,5t.

RISCURI ASIGURATE

RISCURI DE BAZĂ

  • Ciocniri, loviri sau izbiri cu alte autoturisme sau cu corpuri aflate în afara autoturismului asigurat, zgârieri, căderi ale autoturismului, căderi de corpuri pe autoturism, derapări,rasturnari;
  • Incendiu, explozie, trasnet;
  • Fenomene atmosferice;
  • Catastrofe naturale.

RISCURI SUPLIMENTARE

  • Furt si vandalism.

SERVICII SUPLIMENTARE

OPŢIONAL, prin plata unei prime suplimentare, se acordă: Autoturism la schimb, pe teritoriul României, pe perioada cât autoturismul asigurat se află in reparaţii, dar nu mai mult de 15 zile cumulat, in cursul perioadei de asigurare; Autoturismul la schimb va putea fi pus la dispoziţia Asiguratului in termen de 24 de ore de la primirea de către EUROINS a solicitării. 

TERITORIALITATE

Asigurarea este valabilă in statele din UE*. Pentru extinderea riscului in afara UE*, se va incheia o clauză specială cu plata unei prime suplimentare.Prin excepţie de la aliniatul precedent, asigurarea poate fi extinsă gratuit, numai in cazul in care Asiguratul incheie la EUROINS asigurarea de raspundere civila auto (Carte Verde) pentru ţările din afara UE*.

PERIOADA DE RĂSPUNDERE

Perioada de asigurare este de regula 12 luni, dar nu mai puţin de 6 luni.Pentru autoturismele comercializate in sistem leasing asigurarea se poate incheia pe toata durata contractului de leasing.

FRANSIZA

Asiguratul va suporta o fransiză deductibilă obligatorie de 15% din suma asigurată pentru furtul autoturismului.Asiguratul va suporta o fransiză deductibilă obligatorie de:

  • 0.5% din suma asigurată pentru avariile parţiale, in cazul în care conducătorul autoturismului are vârsta peste 25 ani şi vechimea în conducere (carnet de conducere) de peste 2 ani ;
  • 1% din suma asigurată pentru avariile parţiale, in cazul in care conducătorul autoturismului are vârsta sub 25 ani sau vechimea in conducere (carnet de conducere) de sub 2 ani;

Asigurarea poate fi incheiată şi cu fransize diferite de cele obligatorii, cu modificarea corespunzătoare a primei de asigurare.

PRIMA DE ASIGURARE

Primele de asigurare se achită anticipat şi integral sau in cel mult patru rate. In condiţiile in care suma asigurată este stabilită:

a) în lei, primele/ratele de primă se stabilesc şi se plătesc în lei;

b) în euro, primele/ratele de primă de asigurare se stabilesc în euro si se plătesc în euro sau, în lei la cursul B.N.R.

SUMA ASIGURATĂ

Autoturismele sunt cuprinse în asigurare la:

  • valoarea reală a acestora, la data incheierii asigurării, determinată potrivit coeficientului de valoare ramasă;
  • valoarea de nou (din factură sau listele de preţuri de la dealeri auto).

Suma asigurată se stabileşte şi se inscrie in poliţa de asigurare in euro sau lei.Echipamentele suplimentare se asigura la valoarea reală la data incheierii asigurării şi nu poate depaşi 20% din suma asigurată a autoturismului.

...
Asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto

OBIECTUL ASIGURĂRII

EUROINS acoperă în baza prezentelor condiţii de asigurare, persoanele fizice sau juridice care deţin vehicule înmatriculate sau înregistrate în România, pentru cazurile de răspundere civilă delictualã, fată de terţele persoane prejudiciate prin accidente de vehicule, produse pe teritoriul statelor membre ale sistemului internaţional Carte Verde, ale căror iniţiale nebarate se regăsesc în documentul de asigurare Carte Verde.

RISCURI ASIGURA

TEEUROINS acordă despăgubiri pentru prejudiciile provocate prin accidente de vehicule produse în limitele teritoriale de acoperire, în conformitate cu legislaţia în vigoare, din statul pe teritoriul căruia s-a produs accidentul. Despãgubirile se acordã pentru pagube materiale, cheltuieli de judecată efectuate de către persoana prejudiciată şi vătămări corporale sau deces, inclusiv pentru prejudicii fără caracter patrimonial.

TERITORIALITATE

Asigurarea este valabilă numai pe teritoriul statelor membre ale sistemului internaţional Carte Verde, ale căror iniţiale nebarate se regăsesc în documentul de asigurare Carte Verde.

PERIOADA DE RĂSPUNDERE A EUROINS

Asigurarea se poate încheia pentru perioade de la 15 zile până la 12 luni. Răspunderea EUROINS începe din momentul iesirii vehiculului de pe teritoriul României şi încetează în momentul reintrării acestuia pe teritoriul României, cu condiţia ca acestã perioadă să fie cuprinsã între datele înscrise în documentul de asigurare "Carte Verde".

MODUL DE ÎNCHEIERE A ASIGURĂRII

Asigurarea se consideră încheiată prin emiterea documentului de asigurare Carte Verde şi încasarea primei de asigurare.

SUMELE LA CARE SE ÎNCHEIE ASIGURARE

În caz de prejudicii provocate prin accidente de vehicule, se acordă despăgubiri în conformitate cu legislaţia în vigoare din statul pe teritoriul căruia s-a produs accidentul de vehicul şi cu cel mai mare nivel de despăgubire, prevăzut în legislaţia respectivă.

PRIMA DE ASIGURARE

Prima de asigurare se achită anticipat şi integral pentru întreaga perioadă asigurată. Documentul de asigurare Carte Verde se emite pentru perioada pentru care s-a achitat prima de asigurare.

OBLIGATIILE ASIGURATULUI

Să plăteascã prima de asigurare conform tarifului EUROINS. În cazul producerii unui accident, Asiguratul este obligat:

a) să ia toate măsurile în scopul diminuării prejudiciilor sau evitării celor ulterioare;

 b) să înştiinţeze imediat organele în drept (poliţie, pompieri, etc.), cele mai apropiate de locul producerii accidentului, solicitând întocmirea de acte constatatoare a cauzelor şi împrejurărilor producerii acestuia;

c) să înştiinţeze imediat Biroul Naţional de Asigurări corespunzător, menţionat pe verso-ul documentului de asigurare Carte Verde;

 d) să înştiinţeze EUROINS în scris despre producerea accidentului, dând informaţii despre cauzele şi împrejurările în care acesta s-a produs, despre natura pagubelor produse terţilor şi estimarea mărimii acestora, în termen de 5 zile de la data producerii accidentului;

e) să pună la dispoziţia EUROINS, la sosirea în tară, declaraţia Asiguratului, precum şi orice alte acte deţinute în legătură cu accidentul. În caz de neîndeplinire a obligaţiilor prevăzute, dacă nu s-a achitat prima de asigurare sau dacă nu se poate determina vinovăţia Asiguratului în producerea accidentului şi a pagubelor, EUROINS are dreptul ca după efectuarea plăţii, să recupereze sumele plătite de la Asigurat.

Categorii
Date de contact
031.9483; 0213170711
Sos. Bucuresti Nord, nr. 10, Global City Business Park, Cladirea O23, etaj 4, Voluntari, judetul Ilfov
Distribuie