Atelierul de Deserturi, Cofetarie - Voluntari

Prajituri Romantism

...
Mont Noir

Un desert inspirat de “Le Fôret Noir”. Inventată în Germania secolului al XX-lea de către Josef Keller, prăjitura înregistrată în 2003 de autoritățile germane, conține la bază “frișcă, unt sau o combinație între cele două, vișine și un blat de cacao îmbibat cu Kirch, toate îmbrăcate în frișcă sau unt și decorate cu bucăți de ciocolată”. La noi o găsiți într-o variantă modernă: cremă lejeră cu vanilie, vișine în alcool și cremeux de ciocolată neagră Caraibe 66%, toate pe un biscuit sablé cu cacao.

...
Rosette

O compoziție îndrăzneață în care grapefruit-ul roşu, portocala şi lămâia exprimă o notă de aciditate temperată de inserţia din apa de flori de portocal. Blatul este compus dintr-un biscuit sablé cu vanilie, iar decorul este desăvârşit de petalele delicate din pulpa de grapefruit.

...
Julieta

Proaspătă ca un început de vară, această prăjitură combină inocența glasajului alb, delicatețea zmeurei și notele puternice de tonka. Alături de vișiniul Romeo, albul pur al Julietei își regăsește echilibrul pe un blat crocant cu busuioc. Zmeura întreagă prezentă în conținut este o provocare jucăușă la adresa gustului fin și delicat.

...
Romeo

Glasajul și mousse-ul de vişine ascund o compoziţie neaşteptată, aşezată pe un blat crocant din biscuit macarons şi fistic. Gustul sofisticat dăruit de prezenţa migdalelor este completat de inserţia de cremeux de fistic. O combinaţie desăvârşită de prezenţa vişinelor întregi.