Atelierul de Deserturi, Cofetarie - Voluntari

Prajituri Exotism

...
Havana

Amintind de combinaţii clasice din cofetăria românească: rom şi stafide, acest desert trece graniţele gustative şi ne poartă în ţinuturi cu arome memorabile ale cremei cu rom. Cele trei straturi de blat Joconde sunt dispuse într-o arhitectură perfect echilibrată, fiind completatate de stafide şi nuci caramelizate.

...
Arabica

..Un desert adresat iubitorilor de cafea. Pasionaţii acestui stimulent, care are o istorie la fel de bogată ca şi gustul care l-a consacrat, se vor bucura de un regal. Desertul merită să fie savurat precum cafeaua de dimineață... un blat fin, însiropat generos cu lichior de cafea, care se continuă cu textura diafană și totuși voluptoasă a cremei de cafea şi ciocolată albă; combinația este întreruptă în mod surprinzător de bucăţi crocante de alune de pădure coapte.

...
Exotique

Fructe exotice adunate la o petrecere tropicală, perfect savurate de câte ori dorul de vară nu ne dă pace. Notele proaspete ale ananasului sunt subliniate prin caramelizare, iar lime-ul şi mango-ul sunt unite într-un mousse delicios şi cremos. Crema de migdale completează ţinuta înaltă a acestei prăjituri, susţinută de un blat rafinat şi pretenţios. Fulgii de cocos sunt o jucăuşă metaforă a acestui desert, adăugând tuşe subtile de exotism.

...
Matcha

Această prăjitură reuneşte dulceaţa căpşunilor, sugerată delicat în textura compoté-ului şi aciditatea cremei de grapefruit. Blatul cu matcha încheie subtil acest desert savuros şi proaspăt.

...
Festival

Fructele de pădure se regăsesc fie în savoarea inserției de compoté sau, pur şi simplu întregi, deasupra, într-o semisferă din ciocolată albă, precum o pălărie africană cochetă. Crema fină de mascarpone ne readuce pe dealurile domoale ale provinciilor italiene, iar blatul macarons cu rozmarin întregește acest dans pasional al gusturilor.