Stratos Management - Consultanta de Mediu Bucuresti

Consultanta de Mediu

...
Audit de Mediu

Ce este un Audit de Mediu?
Auditul de Mediu este un proces esential în evaluarea modului de conformare cu legislatia, cu principiile de business si cu procedurile interne.

Etapele unui proces de Audit de Mediu sunt etapele standard în cadrul unui proces de audit:

planificarea / stabilirea obiectivelor auditului
colectarea datelor
analizarea si evaluarea datelor
stabilirea remedierilor si a prioritatilor pentru conformare si întocmirea de recomandari
implementarea recomandarilor.
Diferentierea în Auditului de Mediu este data de tipul de documente solicitate:

documente specifice pentru Auditul deseurilor în vederea gestionarii deseurilor
evidente (AFM, ANPM, APM Local)
raportari catre autoritati
contracte încheiate cu colectorii de deseuri, cu organizatii care implementeaza raspunderea extinsa a producatorului – OIREP
înregistrari la Agentiile de Mediu
documente contabile si extra contabile de stocuri ambalaje
deseuri
documentatie sistem depozit ambalaje de transport etc.
La ce foloseste Auditul de Mediu?
Un Audit de Mediu ajuta la identificarea, asumarea si corectarea, daca este cazul, a anumitor procese, tehnici si metode printr-un proces sistematic, documentat si obiectiv, care devine ulterior un instrument de management de mediu.

Auditul de Mediu este esential si în contextul începerii unei colaborari de lunga durata cu o companie de consultanta de mediu, care asigura raspunderea cu conformarea legislativa pe zona de protectia mediului, deoarece numai în acest fel compania ta va stii exact ce obligatii de mediu are si cum trebuie acestea tratate.

Cum te ajuta Stratos?
Daca esti o firma care genereaza deseuri, produce sau importa produse ambalate, care are obligatia de a avea autorizatie de mediu si sa faca raportari catre autoritatile de mediu, Stratos poate efectua atât audituri de mediu pe întregul palier de responsabilitati (management deseuri, obligatii AFM, acte de reglementare, raportari catre autoritati si corectitudinea acestora) cât si audituri partiale doar pe un anumit segment din cele enumerate.

Mai mult, Stratos se implica în implementarea eventualelor masuri rectificative pe care, desigur, le propune tinând cont de eficienta de costuri la nivelul companiei tale si urmareste procesul de implementare pâna la final, urmat de un raport de conformitate.

În ultimii ani, acest tip de audit de mediu de terta parte este preferat de multe companii în dorinta lor de a se asigura ca la fel, ca si in domeniul comercial, fiscal, se aliniaza complet atât cu legislatia, cât si cu cerintele stakeholder-ilor.

...
Certificare ISO

Cele doua standarde de Certificare ISO implementate deja la nivel de companie (ISO 9001 si ISO 14001) garanteaza calitatea serviciilor si nivelul de performanta ridicat.
 

ISO 14001 este un standard international care stabileste criteriile pentru un Sistem de Management de Mediu.

Standardul ISO 14001:2015 14001:2015 ajuta organizatiile sa gestioneze si sa-si îmbunatateasca performantele legate de mediu prin intermediul mai multor instrumente eficiente, care reduc pierderile de resurse, oferind în schimb avantaje de ordin competitiv si încrederea partilor interesate.

Etapele obtinerii Certificarii ISO 14001 sunt:

Încadrarea si caracterizarea activitatii firmei si a proceselor sale prin prisma protectiei mediului
Elaborarea documentatiei si implementarea Sistemului de Management de Mediu necesare obtinerii certificarii ISO 14001
Instruirea personalului companiei tale
Audit intern de mediu

La ce foloseste ISO 9001?
Certificatul ISO 9001 obtinut de compania ta evidentiaza ca afacerea ta are implementat si mentine, conform ISO 9001:2015, un sistem de management al calitatii. Acest management al calitatii necesita implicarea managementului de la cel mai înalt nivel în procesul de asigurare si crestere a calitatii.

Mai mult, la licitatii si achizitii publice se solicita din ce in ce mai des o dovada a faptului ca implementarea ISO 9001 este în curs sau se cere prezentarea certificatului ISO 9001 – ca o anexa la dosarul de licitatie, acest standard aparând în caietele de sarcini ca si elemente eliminatorii la depunerea dosarelor pentru licitatii.
Cum te ajuta Stratos?
Stratos te ajuta cu elaborarea documentatiei de aplicare pentru Certificare ISO (proceduri, instructiuni de lucru, formulare, manual), dar si instruirea personalului, facilitarea semnarii contractului cu organismul de certificare, asistenta în cadrul auditului de certificare, mentenanta periodica în mentinerea standardelor ISO 14001 si ISO 9001.

...
Responsabilitatea Sociala a Companiilor - CSR

Ce este CSR?
Responsabilitatea Sociala a Companiilor este un concept relativ nou în terminologia si practica companiilor din Romania si face referire la implicarea acestora în îmbunatatirea comunitatii în care activeaza (actiuni care vizeaza protectia mediului înconjurator, proiecte menite sa îmbunatateasca mediul de viata si de lucru al angajatilor, activitati filantropice, initiative din sfera educationala / de cercetare etc.).
La ce foloseste CSR?
În urma aparitiei Directivei UE 95/2014, transpusa în legislatia noastra prin Ordinul nr. 1938/2016, care obliga companiile de interes public ce au peste 500 de angajati sa publice informatii ce tin de impactul pe care îl au asupra mediului înconjurator si în societate, o mare parte din companiile multinationale si firmele mari românesti au început sa-si dezvolte o cultura proprie de responsabilitate sociala – CSR.