Smart Environment - Consultanta mediu

Autorizatie de mediu

Controalele Garzii de Mediu au devenit tot mai frecvente si mai aspre, aducând dupa ele o serie de sanctiuni si amenzi, de care orice antreprenor îsi doreste sa se fereasca. Pentru ca nu doar agentii economici sau comerciali au nevoie de intrarea în legalitate fata de normele de poluare a mediului, îti propunem sa te informezi cu privire la obtinerea autorizatiei de mediu, un act obligatoriu pentru functionarea firmei tale.

Poti descoperi daca este nevoie sa detii o autorizatie de mediu în functie de activitatea desfasurata si de codul CAEN în care te încadrezi.

Daca tocmai ai fost surprins de un control din partea Garzii de Mediu, ori ai nevoie de toate detaliile privind modul de obtinere si necesitatea unui astfel de act, Smart Mediu îti pune la dispozitie informatiile în rândurile ce urmeaza.

 

Ce este o autorizatie de mediu?

Autorizatia de mediu reprezinta actul administrativ necesar tuturor agentilor economici care, prin activitatea lor, au un posibil impact semnificativ asupra mediului. Documentul este responsabil de stabilirea parametrilor si regulilor de functionare a activitatii titularului de activitate, caruia i se impun conditii speciale pentru buna desfasurare a activitatii, în raport cu normele de protectia mediului.

Ai nevoie de o autorizatie de mediu atât în cazul activitatilor deja existente, cât si pentru activitatile noi si are caracter obligatoriu.

Care este scopul autorizatiei de mediu?

Orice activitate poate avea un impact semnificativ la nivelul mediului si al sanatatii umane, de aceea este necesar un control din partea unor autoritati competente. Autorizatia de mediu reprezinta instrumentul prin care se doreste reducerea impactului pe care agentii economici îl au asupra mediului prin activitatile de comert si industrie, dar nu numai. Astfel, documentul are scopul de a proteja mediului înconjurator prin stabilirea unui cadru si a unor reguli de functionare ale firmelor. Autorizatia de mediu este utila si pentru a stabili impactul pe care îl au diversii agenti economici asupra mediului, cât si pentru stabilirea masurilor de protectie a mediului pe care titularii trebuie sa le ia.

Galerie foto
  • ...
Categorii
Date de contact
0737313332
Str. Motilor, Nr.11, cam. 1, Sc. 1, Et. 2, sector 3, judetul Ilfov
Distribuie