Smile Design by Dr Abboud - Bucuresti

Implant dentar

Implant dentar. Ce este implantul dentar? De ce sa aleg sa imi pun un implant?
Implantul dentar a revolutionat, in ultimii ani, domeniul medicinei dentare, prin imbunatatirea calitatii materialelor folosite, oferind astazi posibilitatea restaurarii estetico-functionale corecte. Implantul dentar reprezinta solutia optima in cazul dintilor lipsa. Acesta ofera posibilitatea recuperarii functiei masticatorii, dar si a functionalitatii si esteticii deopotriva.

De ce implantul dentar si nu alte tipuri de resturari?
Implantul dentar este tratamentul de electie in cazul dintilor pierduti, inlocuind efectiv dintele lipsa.  Implantul dentar este singurul care ofera pacientului posibilitatea de a-si recupera dintele fara a mai fi nevoie sa sacrifice alti dinti sanatosi, acesta fiind creat tocmai din dorinta de a pastra integri cat mai multi dinti din cavitatea orala a fiecarui pacient.

Daca, pana in urma cu 10-15 ani, singura solutie in cazul pierderii unuia sau mai multi dinti era realizarea unei punti sau a unei proteze dentare, astazi putem rezolva aceasta problema prin implanturi dentare care practic substituie dintele sau dintii pierduti, fara a mai fi nevoie sa intervenim pe dintii vecini. Este deci ,singura solutie minim invaziva care ne ofera posibilitatea recrearii functionalitatii prin inlocuirea dintilor pierduti. Implanturile dentare sunt confectionate din titan, material biocompatibil cu tesuturile cavitatii bucale. Implanturile dentare au diferite forme si lungimi pentru a se putea adapta nevoii fiecarui pacient. Inserarea unui implant dentar se face de catre medicul stomatolog cu specializare in chirugie orala. Interventia este una minora si se realizeaza de cele mai multe ori doar cu anestezie locala. Uneori, pentru ca unii pacienti sunt mai sensibili si nu doresc sa isi amineasca nimic din timpul interventiei li se poate aplica sedare intravenoasa, facuta in clinica de catre medicul anestezist.

In ultimii ani tehnologia a evoluat in mod fulminant astfel incat plasarea unui implant efectiv dureaza astazi intre10-30 minute. Deasemenea evolutia tehnologica si folosirea materialelor biocompatibile au facut ca timpul de intergrare a unui implant sa fie mai scazut si rata de esec a unui implant sa fie sub 5%.

Implanul dentar se insereaza acolo unde nu exista dinti, si el reprezinta substituentul radacinii dentare, urmand ca pe implant sa se aplice o coroana ceramica. Implantul se va insera dupa ce dintele s-a extras sau in aceeasi sedinta cu extractia in functie de caz.

Pe implanturile dentare se monteaza coroanele dentare din ceramica, print-un procedeu special si adaptat fiecarui caz in parte.

Este important ca dupa inserarea implanturilor si montarea coroanelor pacientul sa vina la control regulat, la 6 luni, sedinta in care se va face un control dar si o igienizare profesionala. Deasemenea acasa, pacientul trebuie sa asigure o igiena buna, prin periajul cotidian si folosirea dusului bucal, astfel asigurand o viata mai lunga implantului dentar.

Daca pacientul mentine un nivel de igiena optim si se prezinta pentru controlul regulat la stomatolog, implantul are o durata de viata mai lunga.

Galerie foto
  • ...