Fridolin - Gradinita, Scoala Germana Bucuresti

Scoala primara Germana

Echipa Fridolin va asteapta sa ne vizitati pentru a descoperi energia si creativitatea profesorilor dar si imaginatia si curiozitatea elevilor nostri.

Scoala Germana Fridolin inspira si provoaca elevii sa gândeasca creativ si critic cu o abordare inter-curriculara a procesului de învatare menit sa deschida mintile tinere la conexiunile complexe care modeleaza lumea noastra. Elevii dezvolta o fundatie solida în toate disciplimele abordate: matematica, stiinte, arta, muzica, istorie, geografie, limba si comunicare etc. Pe masura ce elevii finalizeaza nivelul primar si se îndreapta catre gimnaziu, ne dorim ca acestia sa fie în masura sa aplice un mod interdisciplinar de gândire pentru a-si forma propriile lor legaturi între diferitele ramuri ale cunoasterii.

Scoala Germana „Fridolin” este prima unitate de învatamânt din Municipiul Bucuresti, autorizata de Ministerul Educatiei Cercetarii, Tineretului si Sportului pentru a scolariza la nivelul primar, cu limba de predare matern germana.

Având în spate un demers didactic vast în învatamântul prescolar si primar în limba germana, ne dorim sa construim împreuna o alternativa la învatamântul traditional, îndreptata spre dezvoltarea armonioasa a micilor scolari.

Fridolin Schule a plecat la drum în primul an de functionare cu un numar de 21 de elevi, avand ca baza fundamentala increderea cu care parintii au girat, ajungand sa scolarizeze în peste 60 de elevi în cel de-al treilea an de functionare.

În conformitare cu sistemul national de învatamânt scolarizarea la nivel primar începe la vârsta de 6 ani si se finalizeaza la vârsta de 11 ani. Nivelul primar presupune clasa pregatitoare, clasa I, clasa a II-a, clasa a III-a si clasa a IV-a.

Galerie foto
  • ...