AIA Proiect- Birou de proiectare si servicii, Bucuresti

Studiu Geotehnic

Studiu geotehnic  este o parte componenta a documentatiei tehnice necesare autorizarii executarii lucrarilor de constructie, conform  cu  Legea nr.50 din 29 iulie 1991 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii, republicata,  cu modificarile si completarile ulterioare. In vederea obtinerii Autorizatiei de construire, in oricare certificat de urbanism emis de primarie va este solicitat sa intocmiti la sectiunea studii de specialitate Studiu Geotehnic (Studiu Geo). Acesta reprezinta documentatie tehnica necesara la construirea, extinderea sau consolidarea unui imobil, în vederea furnizarii informatiilor necesare proiectarii acestuia, obtinuta dupa parcurgerea etapelor urmatoare:   cercetarea  terenului de fundare,  prin  executarea  unuia sau mai multe foraje geotehnice, prelevarea de probe tulburate si netulburate  si cercetarea specifica “in situ” urmata  de analizarea  probelor ?ntr-un laborator atestat  si realizarea ?n final a documentatiei  tehnice. Toate acestea formeaza în final un studiu geotehnic. Fie ca intentionati sa construiti o casa cu un singur nivel, cu sau fara subsol, studiu geotehnic (studiu geo) este primul document care va poate aduce informatii pretioase despre amplasamentul viitorului imobil.

Documentatiile geotehnice se întocmesc pentru orice constructii civile (case, vile, blocuri, cladiri de birouri, scoli, gradinite, spitale), industriale (hale, fabrici, depozite, silozuri), agrozootehnice, energetice (centrale eoliene, panouri solare, hidrocentrale), miniere, de telecomunicatii, edilitare si de gospodarie comunala (retele de apa, gaze, canalizare), pentru constructii de cai ferate, pentru drumuri, sisteme rutiere, aeroportuale, poduri, tunele,  pentru constructii de porturi, santiere navale si platform marin,  pentru constructii si amenajari hidrotehnice, pentru ?mbunatatiri funciare, precum si pentru orice alte categorii de constructii.

De asemenea, documentatiile geotehnice sunt efectuate si pentru  lucrari de imbunatatire a stabilitatii terenului prin piloti, ancore sau ziduri de sprijin, pentru depozite de gunoi sau steril sau pentru cariere.

Galerie foto
  • ...