All Consulting Service - consultanta securitate si sanatate in munca Pantelimon, Ilfov

Coordonare santiere

Santier temporar sau mobil — orice santier in care se desfasoara lucrari de constructii sau de inginerie civila, a caror lista neexhaustiva este prevazuta in anexa nr. 1 din HG nr.300/2006.

Beneficiar (investitor) — orice persoana fizica sau juridica pentru care se executa lucrarea si care asigura fondurile necesare realizarii acesteia.

Manager de proiect — orice persoana fizica sau juridica, autorizata in conditiile legii si desemnata de catre beneficiar, insarcinata cu organizarea, planificarea, programarea si controlul realizarii lucrarilor pe santier, fiind responsabila de realizarea proiectului in conditiile de calitate, costuri si termene stabilite.

Proiectantul lucrarii — orice persoana fizica sau juridica competenta care, la comanda beneficiarului, elaboreaza documentatia de proiectare.

Sef de santier — persoana fizica desemnata de catre antreprenor sa conduca realizarea lucrarilor pe santier si sa urmareasca realizarea acestora conform proiectului.

Antreprenor (constructor, contractant, ofertant) — orice persoana fizica sau juridica competenta care executa lucrari de constructii-montaj, in baza unui proiect, la comanda beneficiarului.

Subantreprenor (subcontractant) — orice persoana fizica sau juridica care isi asuma contractual fata de antreprenor sarcina de a executa lucrari de constructii-montaj de specialitate, prevazute in proiectul lucrarii.

Lucrator independent — orice persoana fizica autorizata care realizeaza o activitate profesionala in mod independent si isi asuma contractual fata de beneficiar, antreprenor sau subantreprenor sarcina de a realiza pe santier lucrari pentru care este autorizat.

COORDONATOR IN MATERIE DE SECURITATE SI SANATATE IN MUNCA PE DURATA ELABORARII PROIECTULUI LUCRARII — orice persoana fizica sau juridica competenta, desemnata de catre beneficiar si/sau de catre managerul de proiect pe durata elaborarii proiectului.

COORDONATOR IN MATERIE DE SECURITATE SI SANATATE IN MUNCA PE DURATA REALIZARII LUCRARII — orice persoana fizica sau juridica desemnata de catre beneficiarul lucrarii si/sau de catre managerul de proiect pe durata realizarii lucrarii, avand atributiile prevazute la art. 58 din HG nr.300/2006.

Atributiile COORDONATORULUI IN MATERIE DE SECURITATE SI SANATATE IN MUNCA PE DURATA REALIZARII LUCRARII SUNT URMATOARELE:

  • sa coordoneze aplicarea principiilor generale de prevenire si de securitate la alegerea solutiilor tehnice si/sau organizatorice in scopul planificarii diferitelor lucrari sau faze de lucru care se desfasoara simultan ori succesiv si la estimarea timpului necesar pentru realizarea acestor lucrari sau faze de lucru;
  • sa coordoneze punerea in aplicare a masurilor necesare pentru a se asigura ca angajatorii si, daca este cazul, lucratorii independenti respecta principiile prevazute la art. 56 din HG nr.300/2006, intr-un mod coerent si responsabil, si aplica planul de securitate si sanatate prevazut la art. 54 lit. b) din HG nr.300/2006;
  • sa adapteze sau sa solicite sa se realizeze eventuale adaptari ale planului de securitate si sanatate prevazut la art. 54 lit. b) din HG nr.300/2006 si ale dosarului de interventii ulterioare prevazut la art. 54 lit. c) din HG nr.300/2006, in functie de evolutia lucrarilor si de eventualele modificari intervenite;
  • sa organizeze cooperarea intre angajatori, inclusiv a celor care se succed pe santier, si coordonarea activitatilor acestora, privind protectia lucratorilor, prevenirea accidentelor si a riscurilor profesionale care pot afecta sanatatea lucratorilor, informarea reciproca si informarea lucratorilor si a reprezentantilor acestora si, daca este cazul, informarea lucratorilor independenti;
  • sa coordoneze activitatile care urmaresc aplicarea corecta a instructiunilor de lucru si de securitate a muncii;
  • sa ia masurile necesare pentru ca numai persoanele abilitate sa aiba acces pe santier;
  • sa stabileasca, in colaborare cu managerul de proiect si antreprenorul, masurile generale aplicabilesantierului;
  • sa tina seama de toate interferentele activitatilor din perimetrul santierului sau din vecinatatea acestuia;
  • sa stabileasca, impreuna cu antreprenorul, obligatiile privind utilizarea mijloacelor de protectie colectiva, instalatiilor de ridicat sarcini, accesul pe santier;
  • sa efectueze vizite comune pe santier cu fiecare antreprenor sau subantreprenor, inainte ca acestia sa redacteze planul propriu de securitate si sanatate;
  • sa avizeze planurile de securitate si sanatate elaborate de antreprenori si modificarile acestora.
  • ALL CONSULTING SERVICE SRL va ofera servicii de coordonare santier in conformitate cu prevederile HG 300/2006, privind cerinţele minime de securitate şi sănătate pe şantierele temporare şi mobile. HG 300/2006 stipulează ca obligativitate desemnarea unui coordonator de securitate  şi elaborarea planului de securitate şi sănătate.

    Tariful pentru serviciul de Coordonare Santier se stabileste in functie de:

    • marimea santierului (nr. de lucratori, utilaje, complexitate lucrari etc.);
    • perioada de executie a lucrarilor (durata santierului);
    • calitatea de: beneficiar, antreprenor, subantreprenor.
    Galerie foto
    • ...