Alpha Expert Term - Montare, reparatii si intretinere cazane si centrale termice, Bucuresti

Verificare Tehnica in Utilizare

Verificarea centralelor termice este obligatorie si daca o omitem vom risca sa ramanem fara gaze. Sunt multi cetateni care confunda verificarea instalatiilor de gaz cu verificarea ISCIR a centralelor termice. De fapt amandoua sunt obligatorii si ambele trebuie realizate la doi ani de catre un specialist. Daca pentru verificarea instalatiei de gaz problema este rezolvata de catre compania de gaze, verificarea centralelor se va face de firmele autorizate.

Verificare centrala termica Bucuresti - sfaturi utile

O zicala veche spune ca oamenii gospodari isi fac vara sanie si iarna car tocmai pentru ca sunt prevazatori si isi doresc sa anticipeze riscurile. Aplicand acest lucru pe contextul actual, toamna va fi anotimpul perfect cand ne pregatim centralele termice pentru sezonul rece. Pregatirile implica verficarile tehnice pe care suntem obligati sa le facem in mod periodic.

Toti ne dorim confort termic si economie la facturile de energie, achizitionand centralele termice performante si moderne. Din nefericire nu sunt foarte multi care stiu ca pentru a ne bucura de toate aceste avantaje pe termen lungi si in siguranta procesul continua si dupa cumparare. Instalarea si intretinerea centralelor termice se va face doar de catre persoane autorizate si verificarile tehnice reprezinta o parte foarte importanta in buna functionare.

Centralele sunt solicitate foarte intens iarna si uzura sau imbatranirea materialelor sunt aspecte pe care va trebui sa le cunoastem din timp. Necesitatea verificarilor tehnice este oblihatorie la intervale de maxim 2 ani. Tot ce trebuie sa retineti este faptul ca la solicitarea proprietarului verificarile se pot face chiar si mai des. Va recomandam sa faceti verificarile in fiecare toamna sau primavara dupa utilizarea intensa a centralelor termice in perioada de iarna si dupa repaosul de aproximativ 6 luni vara.

Verificarile tehnice periodice sunt reprezentate de evaluarea bunei functionari a centralelor termice si a dispozitivelor de control, de reglare si de siguranta, de gaze arse si de reglarea instalatiei de ardere. Se vor mentine setarile initiale ale instalatiei.

Verificarea se face doar in service-uri autorizate ISCIR si documentele pe care va trebui sa le prezentati inginerului RVT sunt avizul de gaz unde sa fie specificata cota de gaz pentru centrala si proiectul in functie de care a fost realizata instalatia care alimenteaza centrala, livretul aparatului si instructiunile de utilizare sau de intretinere in romana. Pentru verificare se vor face o serie de masuratori cu aparate verificate annual.

Galerie foto
  • ...