Atletico Kinetic - Centru recuperare medicala Bucuresti

Kinetoterapie pediatrica

Kinetoterapia pediatrica se adreseaza copiilor incepand cu primele zile de viata pana la varsta de 18 ani.

Kinetoterapia pediatrica cuprinde o serie de metode si tehnici menite sa imbunatateasca abilitatile motorii ale copiilor, acestea fiind permanent adaptate diagnosticului si nevoilor fiecarui copil in parte.
Terapia incepe intotdeauna cu o evaluare motorie efectuata de kinetoterapeutul pediatru specializat in lucrul cu copiii de toate varstele de la perioada de nou-nascut pana la adolescenta.
Parintii se prezinta cu bebelusii/copiii la evaluare in urma unei recomandari medicale de la medicul specialist sau din proprie initiativa pentru a se asigura ca acestia au o dezvoltare motorie adecvata varstei.

La ce te poti astepta de la kinetoterapia pediatrica?
Kinetoterapeutul pediatru efectueaza evaluarea motorie iar mai apoi, daca este cazul, stabileste obiectivele si planul terapeutic. Totodata kinetoterapeutul pediatru colaboreaza constant cu medici specialisti pediatri, de familie, ortopezi, neurologi, medici de recuperare si/sau psihoterapeuti. Acestia, impreuna cu parintii, formeaza, in mod ideal, o echipa multidisciplinara care are ca scopuri principale urmarirea copilului pe parcursul tuturor etapelor de dezvoltare si luarea masurilor necesare pentru ca acesta sa beneficieze de o dezvoltare sanatoasa si armonioasa.
Principalele metode si tehnici pe care kinetoterapeutii pediatric ai centrului AtleticoKinetic le pun in aplicare sunt:

principiile dupa conceptul Bobath;
terapia Schroth;
terapia Vojta;
metode de stimulare oro-faciala;
tehnici de osteopatie;
kinesiotaping;
electroterapie;
 
 
 
12345
Cui se adreseaza kinetoterapia pedriatica?
Copiii care urmeaza programele de kinetoterapie in centrul AtleticoKinetic se incadreaza in urmatoarele categorii de varsta:

copiii nascuti prematur la o varsta gestationala <37 de saptamani;
nou-nascutii: 0-28 zile de la nastere;
sugarii 29 zile-12 luni;
copiii mici: 1-3 ani;
prescolarii: 3-5 ani;
scolarii: 6-9 ani;
preadolescenti si adolescenti: 10-18 ani.

Galerie foto
  • ...