Atletico Kinetic - Centru recuperare medicala Bucuresti

Crioterapia

Crioterapia reprezinta folosirea unor aplicari reci pentru a scadea temperatura de la nivelul tesutului si astfel induce un raspuns phisiologic si terapeutic.

Aplicarile terapeutice de gheata vor produce o scadere a fluxului sanguin (vasoconstrictie) si a metabolismului tesutului. Acest raspun fiziologic va determina o scadere a inflamatiei aflate in faza acuta si a durerii. Efectele crioterapiei sunt dependente de metoda utilizata, durata de aplicare, temperaturile utilizate si de nivelul e grasime subcutanat.

Cele mai frecvente moduri de aplicare sunt reprezentate de: masajul cu gheata, aplicari de comprese cu gel, imersia în apa cu gheata si aplicarea de vapori reci.

Cea mai noua modalitate de aplicare locala  al acestui tip de terapie este realizata prin intermediul aparatelor de crioterapie ce ofera un grad ridicat de confort pacientului. Beneficiile utilizarii acestui aparat constau în:

utilizeaza aerul din încapere eliminând astfel buteliile sub presiune
prezinta unui sistem de biofeedback ce permite o monitorizare în timp real  a temperaturii de la nivel tegumentar ce permite evitarea degeraturilor (arsurilor )
datorita sistemul de detectie a temperaturii tegumentare, temperatura jetului de aer poate fi controlata permanent de catre terapeut pentru a obtine cele mai bune efecte.
 
Aceasta pagina este destinata exclusiv utilizarii cu caracter informativ si nu contine recomandari medicale. Va rugam sa sunati la cabinetul nostru pentru a programa o consultatie.

Galerie foto
  • ...