Kasproschi Mona - Cabinet individual de psihologie Bucuresti

Psihoterapie de Cuplu

Relatia cu partenerul si casatoria nu sunt intotdeauna armonioase si romantice. In legatura cu aceste relatii sperantele sunt mari, asteptarile la fel de mari, dar intr-o relatie, din pacate, apar des amagiri legate de partener sau chiar de propria persoana.

Relatiile dintre parteneri sunt complexe, fiecare dintre ei vine in acea relatie cu o istorie personala, cu propriile experientele, cu sentimente legate de trecut si se ajunge uneori la o lipsa de comunicare intre cei doi, la insatisfactie, resentimente.

Daca exista macar una din aceste probleme, psihoterapia de cuplu vine in ajutor pentru a vindeca relatia sau pentru ca partenerii sa descopere ceea ce isi doresc cu adevarat de la ea. Psihoterapia de cuplu poate oferi perspective noi, dobandirea unor abilitati, discutarea conflictelor intre parteneri intr-un spatiu neutru. Problemele abordate intr-o psihoterapie de cuplu pot fi legate de intimitate, putere, control, luarea deciziilor, etc si in spatiul terapeutic se vor diferentia de cele mai multe ori luptele individuale ale fiecaruia de cele care isi au originile in relatie.

Terapeutul nu judeca si nici nu este de partea unuia dintre parteneri, asa ca obiectivitatea sa ajuta in clarificarea tuturor acestor probleme.

In legatura cu temerile pe care le-ar putea avea partenerii fata de psihoterapia de cuplu, teama ca mai mult ii va separa decat sa ii apropie, sentimentele de rusine si vinovatie, acestia ar trebui sa stie ca a cauta ajutor este un semn de maturitate si nu de insecuritate, este o dovada de curaj si dorinta de a salva relatia.

Galerie foto
  • ...