Decolandia - Pardoseli interioare si exterioare din lemn, Bucuresti

Avantaje parchet bambus

Aspect atractiv, inconfundabil

 

Odata ce ai vazut fibrele si textura sa este imposibil sa nu te indragostesti de el. Dintre toate esentele, bambusul are ceva aparte care fascineaza. Pentru cei care doresc sa isi decoreze o noua casa, sau, pur si simplu, sa decoreze un interior in stil asiatic, bambusul este o optiune inspirata.

Astazi, oamenii sunt din ce in ce mai receptivi la stilul asiatic. Atmosfera Zen si rafinamentul unui interior exotic sunt accentuate de parchetul de bambus. De asemenea daca va calauziti dupa principiile Feng Shui, lemnul bambusului este de bun augur in incaperile locuintei dumneavoastra.

Esta gata finisat si nu necesita lacuire

Alegand parchetul de bambus scapati de stresul raschetarii si lacuirii dupa montaj.

 

Rezistenta si duritate crescuta

 

Fibra de bambus este mai rezistenta la tensiuni decat otelul.

Parchetul de bambus este unul dintre cele mai dure materiale naturale disponibile pentru podele.

Parchetul din bambus reprezinta o alternativa excelenta la parchetul din lemn masiv.

Stabilitatea dimensiunilor in timp (spre deosebire de lemnul obisnuit care in timp lucreaza)

Prin stratificare, lemnul de bambus este mai stabil in timp, fiind mai putin predispus la dilatari, contractari sau deformari de orice natura.

Rezistenta la umezeala

Provenind din zone tropicale, lemnul de bambus este mai rezistent la conditii de umiditate crescuta.

 

Este un produs care respecta mediul inconjurator

 

Bambusul ofera o alternativa sustenabila pe termen lung pentru materialele de constructie din lemn masiv. Bambusul este o planta care creste extrem de repede si a fost utilizat in constructia de locuinte de secole.

Lemnul de bambus este bun de prelucrat in doar 3 ani comparativ cu alte esente care necesita miniumum 25 de ani si chiar pana la 100 de ani pentru esentele mai dure. Recordul de crestere al lastarilor de bambus este de 5 centimetri intr-o ora.

Cultura de bambus este cea mai eficienta cultura folosita pentru reabilitarea solurilor degradate. Cultura de bambus emite cu pana la 35% mai mult oxigen decat alte specii folosite ca si culturi de reabilitare. Unele specii de bambus absorb pana la 12 tone de dioxid de carbon pe hectar.

Spre deosebire de alti arbori, recoltarea bambusului nu distruge padurea de bambus si nu provoaca eroziunea solului. Padurile de bambus nu necesita replantare. Bambusul matur are o retea de radacini extinsa care continua sa genereze noi lastari pentru decenii la rand, deci recoltarea nu dauneaza plantei, care va produce in continuare lemn. Bambusul poate sa creasca in soluri degradate.

Galerie foto
  • ...