Clinica New Dental-clinica stomatologica-Bucuresti

Estetica dentara

Zâmbetul înseamnă încredere! Câteva minute de râs sănătos pe zi reduc stresul. Acesta este un fapt susĹŁinut de psihologi. Noi toĹŁi ştim că un zâmbet atrăgător este rezultatul unei danturi sănătoase.

De multe ori refuzăm să zâmbim pentru că dinții noștri nu sunt așa cum ne dorim.

Dacă nu sunteți mulțumiți de forma dinților, dacă aveți dinți lipsă, sau nu vă place culoarea, dacă nu vă place profilul maxilarului dumneavoastră, sau expunerea gingiilor, dacă dinții sunt prea scurți/lungi, dacă sunt spaĹŁiaĹŁi sau încălecaĹŁi, înseamnă că aveți probleme legate de estetica zâmbetului.

Din fericire, evoluția tratamentelor stomatologice a ajuns la punctul în care există soluții pentru toate situațiile enumerate.

Beneficii

  • Albirea râmăne cea mai economică modalitate de a-ĹŁi îmbunătăţi zâmbetul

  • Estetica dentară completează procedurile de estetică facială

  • DinĹŁii albi dau o senzaĹŁie de prospeĹŁime şi de tinereĹŁe

  • Un zâmbet atrăgător ne dă încredere şi ne îmbunătăţeşte relaĹŁiile cu cei din jur

  • Tratamentele de estetică dentară rezolvă, totodată, şi cerinĹŁele funcĹŁionale ale unor reabilitări orale

  • FaĹŁetele dentare ne conferă beneficii de durată

Dar ce înseamnă, practic, estetică dentară? Tratamente de albire

Albirea dinților înseamnă o curăţare aprofundată a dinĹŁilor prin care nuanĹŁa acestora poate fi schimbată. Cea mai simplă metodă pentru albirea uşoară a dinĹŁilor este tratamentul de air – flow ce presupune aplicarea unui jet puternic de bicarbonat pe suprafeĹŁele vizibile ale dinĹŁilor.

Pentru efecte mai vizibile se folosesc substanĹŁe ce induc o reacĹŁie de oxidare la nivelul suprafeĹŁelor dentare. Acestea pot fi însoĹŁite, sau nu, de o activare prin sisteme luminoase (lămpi).

De altfel, în SUA, albirea dinților este principalul motiv pentru care oamenii merg la stomatolog.

Fațete

Când nu eşti mulĹŁumit de forma, culoarea sau de aranjamentul pe arcadă al dinților tăi, faĹŁetele dentare sunt cea mai bună soluĹŁie. FaĹŁetele sunt indicate doar pe dinĹŁi vitali (dinĹŁi care nu au nervul scos). Aplicarea faĹŁetelor se poate face no prep sau prep (fără sau cu o şlefuire prealabilă).

Ele sunt nişte structuri subţiri, uneori de 0,3 mm grosime, ce se aplică prin cimentare (lipire) pe dintele natural. Faţetele au o rezistenţă extraordinară cu menţiunea că limitele lor sunt aceleaşi cu cele ale dinţilor naturali.

Din faĹŁete se crează celebrul Hollywood Smile, un concept din ce în ce mai popular în rândul oamenilor normali.

Cu faĹŁetele se poate obĹŁine acel alb imaculat al zâmbetului de vedetă, rezultat ce nu se poate realiza întotdeauna dintr-o simplă albire.

Coroane integral ceramice

Coroanele dentare sunt un înveliş artificial ce se cimentează pe un dinte cu probleme. Practic, coroana dentară ia forma și structura funcțională a unui dinte natural.

Tot coroanele dentare sunt cele care se fixează şi pe implanturile dentare.

Coroanele integral ceramice au indicaţii de folosire pe dinţi devitali (fără nerv). Lipsa substratului metalic din aceste coroane le atribuie calităţile unui dinte natural. Au aceeaşi permeabilitate la lumină ca şi dinţii naturali.

Nu poţi realiza o reabilitare estetică folosind structuri metalice, cum sunt coroanele metalo-ceramice.

Bijuterii dentare

Bijuteriile dentare sunt pietre preĹŁioase de diverse forme şi culori, în general de dimensiuni mici, care se aplică prin lipire pe dintele natural, fără a îi afecta acestuia structura.

Galerie foto
  • ...