Dr. Shalbaf - clinica stomatologica-Bucuresti
Ortodontia
Ortodontia trateaza problemele de malocluzie si malpozitie (inchiderea gurii incorecta si pozitionarea incorecta a dintilor). Majoritatea cazurilor pe care le trateaza ortodontii sunt de inghesuiri de dinti, exista insa multe alte probleme posibile: dinti “rotiti” fata de axul dentar, dinti prea in fata sau in spate in raport cu pozitia normala pe arcada etc. Dintii care nu sunt corect aliniati, pe langa dezavantajul aspectului inestetic, sunt mai expusi formarii de carii dentare si fenomenelor parodontale.
Clinica Shalbaf rezolva toate aceste probleme cu ajutorul aparatului dentar, care poate fi de mai multe tipuri: -aparat dentar mobil; -aparat dentar fix metalic (contine asa numitele bracket-uri metalice ce se fixeaza pe fetele dintilor); -aparat dentar fix ceramic (se foloseste in special la adulti deoarece bracket-urile sunt transparente, aproape invizibile); -aparat dentar incognito (se fixeaza pe interiorul dintilor, nefiind observabil). Se foloseste in special la persoane cu o viata sociala activa, avand avantajul ca poate fi purtat oricand.
Tratamentul ortodontic Tratamentul ortodontic e facut in principal pentru a imbunatati imaginea generala a fetei, pentru sanatatea dintilor si a gingiilor si functionarea in bune conditii a aparatului masticator. De cele mai multe ori necesitatea purtarii unui aparat ortodontic este observata de catre medicul stomatolog generalist si de aceea el este cel care face de obicei recomandarea catre un medic specialist ortodont. In paralel, puteti observa si dumneavoastra problemele dentare pe care le aveti, urmand a apela direct la un medic ortodont.
DORESC O PROGRAMARE! Tel.: 0760 670767 sau 021 240 6503
Durata tratamentului Inceperea unui tratament ortodontic presupune angajarea unei responsabilitati din partea medicului ortodont, dar si din partea pacientului si a familiei acestuia. Este de stiut ca rezultatele nu apar peste noapte, ci in luni de zile,iar finalul tratamentului si indepartarea aparatului (pe care pacientul o considera un eveniment fericit) nu se face decat dupa 2-3 ani de tratament.
Fazele tratamentului Faza activa: in care se plaseaza aparatul fix sau mobil, se activeaza la fiecare control si va determina miscarea dintilor. Aparatul fix se pastreaza pe durata intreaga a tratamentului activ, iar cel mobil poate fi scos in timpul meselor si pentru a fi curatat. Poate dura de la 1 la maxim 3 ani.
Faza de retentie: foloseste diferite moduri de a mentine dintii in noua pozitie si de a pastra rezultatul obtinut; de exemplu, se lipeste pe dinti un ‘retainer’ adica o sarma foarte subtire pe incisivi si canini, pe fetele lor care nu sunt vizibile. In functie de cat de mari au fost deplasarile dintilor, se mentine cel putin 6 luni.