Medicum - Clinica medicala Bucuresti

Gastroenterologie

Gândita pentru un confort sporit al pacientului si posibilitatea de a obtine un diagnostic corect în cel mai scurt timp posibil, sectia de gastroenterologie Medicum a fost inaugurata în anul 2019, respectând cele mai înalte standarde internationale.

Clinica Medicum dispune de unul dintre cele mai performante si noi sisteme de endoscopie digestiva de la Fujifilm. Acesta permite obtinerea unor imagini de înalta rezolutie, atât în lumina alba, cât si prin cromoendoscopie virtuala, pentru o cât mai buna detectare si caracterizare a leziunilor tubului digestiv (mai ales a leziunilor neoplazice în stadii incipiente).

De asemenea, începând cu luna iulie a anului 2020, Medicum este primul centru din România care utilizeaza softul CAD EYE pentru toate investigatiile endoscopice. Având la baza o tehnologie IA (Inteligenta Artificiala) de ultima generatie, CAD EYE actioneaza ca un upgrade firesc pentru sistemul endoscopic de la Fuji si îi permite medicului identificarea în timp real a polipilor suspecti din colon. Softul are o precizie extraordinara si îl ajuta pe specialist sa nu rateze polipii mici sau greu de observat prin semnalarea acestora (într-un chenar) direct pe ecranul aparatului!

Dr. Andrei Voiosu este doctor în medicina si este specializat în diagnosticul si tratamentul afectiunilor hepatobiliopancreatice, endoscopie digestiva. De asemenea, el este membru al Societatii Europene de Endoscopie Gastrointestinala, al Asociatiei Europene pentru Studiul Ficatului si co-chairman al grupului de tineri endoscopisti din cadrul Societatii Europene de Endoscopie Digestiva (EYE). Pe lânga interventiile endoscopice diagnostice si terapeutice pe tubul digestiv, una dintre ariile de expertiza particulara o reprezinta afectiunile rare precum boala Gaucher, hepatita autoimuna si boala celiaca.

Dr. Theodor Voiosu este doctor în medicina si asistent universitar la Facultatea de Medicina Generala din cadrul UMF Carol Davila Bucuresti, unde desfasoara, printre altele, cursuri de pregatire în endoscopia digestiva pentru medici rezidenti si specialisti. Este membru al Societatii Europene de Endoscopie Digestiva (ESGE) si lector invitat în cadrul Cursului de Master în Endoscopia Cailor Biliare desfasurat la prestigiosul institut IRCAD din Strasbourg, Franta. Una dintre principalele arii de expertiza o reprezinta  interventiile endoscopice diagnostice si terapeutice la nivelul tubului digestiv si tractului biliar (pentru afectiuni benigne si maligne ale organelor tubului digestiv).

Amândoi fac parte începând cu anul 2019 din echipa multidisciplinara a clinicii noastre si va stau la dispozitie cu consultatii si examinari endoscopice care sa permita diagnosticul si tratamentul afectiunilor din sfera gastroenterologiei.

Printre serviciile disponibile în sectia de gastroenterologie Medicum se numara: endoscopia digestiva superioara & inferioara (colonoscopie), cu posibilitatea prelevarii de biopsii sau rezectiei de polipi; ligatura de hemoroizi; bandarea varicelor esofagiene.

Galerie foto
  • ...