Moni Star Clinic - Clinica medicala Voluntari

Ecografie

Ecografia este metoda utilizata de prima intentie pentru evaluarea imagistica a majoritatii structurilor anatomice la adulti. Este o metoda imagistica sigura, nedureroasa, neiradianta, neinvaziva, ce se foloseste de emiterea de ultrasunete pentru a oferi informatii despre anumite organe, pozitionarea acestora, miscarea dar si posibile disfunctii. Nu necesita pregatire prealabila. Ecografiile pentru adulti sunt efectuate de medicul specializat în ecografia generala. 
ECOGRAFIE ABDOMINALA SAU ULTRASONOGRAFIE ABDOMINALA - CLINICA VOLUNTARI, PIPERA
 
Ecografie abdominala sau ultrasonografie abdominala este metoda de investigare imagistica a organelor abdominale, ce ofera imagini precise ale structurilor analizate, aratând dimensiunea, forma si consistenta. 

Ecografia abdominala este o investigatie de rutina, fiind foarte usor de facut si oferind multe informatii despre organele situate în aceasta regiune:
ficat, vezicula biliara, splina, pancreas, stomac, rinichi, prostata, ovare, uter, vezica urinara.  
 
 
Pregatirea pentru o ecografie abdominala: 

Organele din abdomen pot fi vazute mai dificil daca intestinele sunt pline cu aer. Pentru a usura trecerea ultrasunetelor si pentru a permite vizualizarea precisa a tuturor detaliilor, pacientul trebuie sa urmeze niste pasi înaintea investigatiei:
vezica urinara trebuie sa fie plina în timpul ecografiei abdominale, deci e indicat ca pacientul sa bea apa si sa nu urineze cu aproximativ 30 de minute înaintea investigatiei;
nu va mânca cu 4 ore înainte de efectuarea ecografiei.
Important de stiut este faptul ca ecografia abdominala nu prezinta niciun risc, nu este invaziva si poate fi repetata fara griji de câte ori este nevoie (spre deosebire de radiografie sau CT, nu implica radiatii).

Galerie foto
  • ...
Categorii
Date de contact
0213529667; 0745244808
Bd. Voluntari, nr. 44, Voluntari, judetul Ilfov
Distribuie