Centrul National de Invatamant Turistic

Cofetar-Patiser

COD CURS
NC 7412.2.1
TIP CURS
Curs de calificare nivel 3
DURATA
720 de ore, din care 240 de ore teorie si 480 de ore pregatire practica (aproximativ 6 luni)
CONDITII DE ACCES
Studii – învatamânt general obligatoriu
ACTE NECESARE
Copie carte de identitate
Copie certificat de nastere
Copie certificat de casatorie (daca este cazul)
Copie diploma de studii
Adeverinta medicala “sanatos clinic si psihic” sau copie de pe fisa de aptitudini eliberata de medicina muncii
PRET
800 lei/persoana (nu se aplica TVA)
*Nu se percep taxe suplimentare de înscriere sau examinare
 

PREGATIRE TEORETICA SI PRACTICA
Teorie

Module de curs

Comunicare
Etica si comunicare profesionala
Aplicarea conceptelor de baza ale contabilitatii
Utilizarea metodelor, procedeelor si principiilor contabilitatii
Asigurarea calitatii în turism si alimentatie
Organizarea activitatii în unitatile de primire turistica
Realizarea proceselor de baza în alimentatie
Pregatirea sortimentului de preparate si bauturi
Utilizarea sistemelor de servire în restauratie
Realizarea produselor de patiserie
Realizarea produselor de cofetarie
Expunerea si comercializarea produselor de patiserie-cofetarie
Practica
Practica se desfasoara în laboratorul propriu si în productie în cadrul hotelurilor si restaurantelor cu care Centrul National de Învatamânt Turistic a încheiat conventii de practica. Modulul se finalizeaza cu caiet de practica în bucatarie.

COMPETENTE PROFESIONALE DOBÂNDITE
1. Etica si comunicare profesionala
2. Aplicarea conceptelor de baza ale contabilitatii
3. Utilizarea metodelor, procedeelor si principiilor contabilitatii
4. Asigurarea calitatii în turism si alimentatie
5. Organizarea activitatii în unitatile de primire turistica
6. Realizarea proceselor de baza în alimentatie
7. Pregatirea sortimentului de preparate si bauturi
8. Utilizarea sistemelor de servire în restauratie
9. Realizarea produselor de patiserie
10. Realizarea produselor de cofetarie
11. Expunerea si comercializarea produselor de patiserie-cofetarie

EXAMENUL DE ABSOLVIRE A CURSULUI
Test tip grila cu subiecte care acopera integral tematica programei.

Proba practica consta în executarea de preparate si prezentarea acestora, conform biletelor de examen extrase.

TIP CERTIFICAT OBTINUT
Certificat de calificare profesionala cu recunoastere nationala si internationala eliberat de Autoritatea Nationala a Calificarilor, cu avizul Ministerului Educatiei si Cercetarii si al Ministerului Muncii si Protectiei Sociale.

ACREDITARE
Centrul National de Învatamânt Turistic este autorizat de catre Autoritatea Nationala a Calificarilor pentru cursul de COFETAR-PATISER, conform autorizatiei seria B nr. 0011728, eliberata cu avizul Ministerului Muncii si Justitiei Sociale si Ministerului Educatiei Nationale.

Galerie foto
  • ...