Tudor Vianu, Colegiul National de Informatica - Bucuresti

Istoria liceului

COLEGIUL NATIONAL DE INFORMATICA „TUDOR VIANU” de astazi, confirma traditia excelentei marcate de semnele epocilor prin care a trecut.

Istoria sa începe odata cu istoria cladirii situate în strada Arhitect Ion Mincu, numarul 10. Cladirea se impune prin elementele unei constructii monumentale, zvelte si expresive care si-a armonizat verticalitatea într-un veritabil stil românesc, amintind de liniile de forta ale arhitecturii începutului de secol al XX-lea.

Sub incidenta Legii Învatamântului din 1924, în anul 1928, în cladire a început sa functioneze o noua institutie de învatamânt: „Liceul Teoretic de Fete”.

În Primul Razboi Mondial, se pare ca în aceasta cladire, a fost sediul Crucii Rosii.

În vertiginoasele si tumultuoasele transformari ale epocii urmatoare, institutia s-a îndreptat catre un domeniu de viitor, informatica. Prestigiul sau a crescut an de an, astfel încât în anul 1973, institutia de învatamânt devine „Liceul de informatica Dr. Petru Groza”.

Liceul ramâne în fascinanta lume a cifrelor si a modelarilor, devenind în 1977 „Liceul de matematica-fizica nr. 1”. Se deschide astfel drumul spre excelenta, în pofida unei istorii controversate.

În anul 1991, drumul institutiei a fost reconfigurat, calea aleasa ducând din nou catre informatica. Îsi recâstiga astfel denumirea: „Liceul de informatica”.

Gratie prestigiului câstigat în decursul timpului, în anul 1997 institutia obtine titlul de „Colegiu” si totodata primeste onoarea de a purta numele marelui carturar român Tudor Vianu. Începând cu acel an, institutia de învatamânt se afla sub obladuirea spirituala a marelui om de cultura care a încurajat performanta, abnegatia si creativitatea.

Galerie foto
  • ...
Categorii
Date de contact
0212226670
Str. Arh. Ion Mincu, Nr. 10, sector 1, Bucuresti
Distribuie