Dent Harmony -clinica stomatologica- Bucuresti
Servicii chirurgie dentara
Cele mai comune situatii in care dintii sunt pasibili de a fi extrasi sunt:
- Complicatii ale cariei cu afectarea tesutului de la varful dintelui care persista sub tratament;
- Afectare parodontala severa;
- Fracturi longitudinale ale dintilor;
- Carii la baza dintilor cu evolutie avansata subgingivala.
Extractiile dentare se indica a fi realizate cu prezervarea maxima a tesutului osos , cu o grija deosebita privind modalitatea de vindecare a crestei restante- un criteriu important in ceea ce priveste succesul protezarii ulterioare.
Tehnica de extractie, tehnica de sutura ca si adaugarea unor produse de stimulare a depunerii si conformarii osoase, ajuta la obtinerea unui camp protetic care poate fi protezat facil din punct de vedere functional si estetic.
In afara extractiilor dentare, procedurile chirurgicale aveolo-dentare de pot adresa si:
- regularizarilor de creasta ramasa dupa extractii vechi;
- exciziei mucoasei bucale in exces consecutive resorbtiei osoase;
- procedurilor de restabilire a conturului parodontiului marginal;
- procedurilor de alungire a coroanei clinice.
Insertia implanturilor endoosoase in vederea protezarii unor brese edentate este si ea o interventie chirurgicala, care poate presupune una sau doua etape , in functie de stabilitatea primara a implantului inserat si de calitatea osului.
Daca acestea sunt in parametrii normali, extractia dintelui si insertia implantului se pot realiza in aceeasi sedinta, aplicarea unei coroane provizorii putandu-se realiza in prima saptamana.
Daca una dintre conditii nu este indeplinita, insertia implantului se face intr-o prima faza chirurgicala, mucoasa suturandu-se deasupra lui. Urmeaza un timp de asteptare, in medie de 4 luni pentru mandibula si 6 luni pentru maxilar, in care implantul se osteointegreaza, evolutia acestuia controlandu-se radiologic.
Dupa timpul stabilit, implantul se descopera in a doua faza chirurgicala, la nivelul acestuia montandu-se conformatorul gingival, care va creea designul marginii gingivale. In a treia etapa se realizeaza coroana defintiva la nivelul implantului.
Dupa interventiile chirugicale este indicat:
- sa nu periati zona in ziua interventiei;
- sa nu clatiti cu putere gura;
- sa nu mancati alimente condimentate, foarte fierbinti sau de consistenta crescuta, lactate;
- sa nu fumati.