KopfZeit -clinica stomatologica-Bucuresti

Pedodontie

Mersul la dentist devine o joaca ! La Kopfzeit, cu ajutorul unit-urilor noastre special concepute si construite pentru copii, cu atmosfera si designul reconfortant si linistitor, din cabinete si salile de asteptare, precum si a cadrelor medicale specializate si a materialelor folosite, suntem siguri de reusita tratamentelor micilor nostri pacienti. Experienta clinicii stomatologice Kopfzeit, se traduce prin numarul mare de copii care ne-au trecut pragul si acum zambesc frumos si sanatos ! Echipa noastra de medici pedodonti, medici specialisti, ortodonti si chirurgi si-au adus aportul la sanatatea dentara a micilor pacienti. La Kopfzeit, folosim tehnica de Inhalosedare, in cazul pacientilor anxiosi, pentru care am achizitionat 2 aparate de ultima generatie de la compania TehnoGas Italia.   Experienta echipei noastre consta in imbinarea si utilizarea tuturor factorilor motivationali ce pot actiona asupra micilor pacienti, astfel incat sa reusim tratamentele fara a afecta emotional copiii si parintii. PROFILAXIA CARIEI DENTARE La copii incepe odata cu eruptia primilor dinti. Mentinerea sanatatii acestora reprezinta baza unei dentitii definitive sanatoase. Prevenirea cariilor incepe acasa printr-un periaj corect de doua ori pe zi, folosirea apei de gura si a atei dentare, alimentatie corespunzatoare si ar trebui completata cu tratamente specifice :

  • Sigilarea santurilor si a fosetelor dentare, primele locuri in care ar putea aparea caria dentara, cu un material compozit fotopolimerizabil (sigilant). Integritatea sigilarilor se verifica o data la 6 luni si conditioneaza eficienta de durata indelungata a tratamentului. Procedura se efectueaza fara anestezie, fara durere si in cadrul unei singure sedinte se pot face una sau mai multe sigilari necesare: aproximativ 8 masele pana in jurul varstei de 12 ani si 16 masele dupa varsta de 12 ani.
  • Fluorizarea este o metoda de a suplimenta cantitatea de fluor a dintilor cu scopul de a intari suprafata smaltului si a spori protectia naturala a dintilor. Tratamentul de fluorizare este indicat in primul rand copiilor in perioada de formare a dintilor permanenti.
  • Fluorizarea in cabinetul stomatologic, este o procedura neinvaziva si usor tolerata de copil.
  • Etapele procedurii de fluorizare : dupa un periaj profesional, se aplica un gel fluorizant pe suprafata dintilor pentru aproximativ 3 minute.
  • Profilaxia prin fluorizare se efectueaza de 2-3 ori pe an pentru o eficienta maxima, conditionata fiind si de respectarea celorlalte metode de preventie : periaj corect de doua ori pe zi, folosirea apei de gura si a atei dentare, alimentatie corespunzatoare si urmarire integritatii sigilarilor efectuate.

INLOCUIREA DINTILOR DE LAPTE Inlocuirea cu cei permanenti este un fenomen natural dar si acesta trebuie supravegheat de catre medicul stomatolog in vederea evitarii unor complicatii stomatologice cum ar fi: anomalii de numar si pozitie a dintilor definitivi. CARIA LA DINTII DE LAPTE avanseaza cu rapiditate daca este interceptata inainte de afectarea nervului ea se trateaza cu usurinta prin :

  • bturatii din compozit fotopolimerizabil
  • ciment ionomer de sticla.

  TRATAMENTUL CARIILOR PROFUNDE ALE DINTILOR TEMPORARI SI PERMANENTI TINERI (in primii 2 ani de la eruptia dintilor permanenti) pot necesita sedinte suplimentare pentru mentinerea vitalitatii dintelui prin coafaj indirect/direct. Daca nervul a fost afectat ireversibil este necesar tratamentul de canal. Pentru dintii de lapte si permanenti tineri, tratamentul de canal presupune o procedura diferita fata de tratamentul de canal al dintilor adulti.

Galerie foto
  • ...
Categorii
Date de contact
0311012171; 0311012173; 0722569976
Str. Gradinarilor, nr. 6B, Sector 3,
Distribuie