85 Fan Prest - DepanareLaptop.ro Bucuresti

Inlocuire Cooler Laptop

Ai nevoie de o schimbare cooler laptop in Bucuresti? Vino in vizita la service-ul nostru, acolo unde tehnicienii DepanareLaptop.ro se vor asigura ca pleci cu un ventilator laptop nou, functional, durabil si corect instalat!

Sistemul de racire al unui laptop este poate cel mai important element din interiorul acestuia, fiind responsabil de buna functionare a dispozitivului. Exista 2 tipuri de sisteme de racire: active sau pasive. Cele pasive folosesc un radiator aplicat pe chipset si/sau procesor care disipa caldura de la sine. Cele active au in plus un cooler care raceste acel radiator. In acest caz, va fi necesara o schimbare cooler laptop atunci cand are probleme. 

Cum functioneaza?

Procesorul si chipsetul video, northbridge si southbridge se incalzesc in timpul utilizarii laptopului, de aceea este necesara racirea lor. Un radiator (de obicei, din cupru) este asezat pe pastila de siliciu a fiecaruia dintre ele, iar aceste radiatoare sunt conectate la o teava sau mai multe numite heatpipe. Heatpipe-ul are in capat lamele (radiator) care au rolul de a disipa caldura. Printre aceste lamele trece aerul pe care coolerul il ia din afara atunci cand se invarte. Turatia ventilatorului este variabila intre 500 rpm si 5000-6000 rpm, in functie de temperatura procesorului.

Galerie foto
  • ...