Dr. Ileana Boiangiu

Implante corporale

Implante corporale

Utilizarea implantelor corporale a devenit mult mai frecventa dup ace chirurgia plastic a acumulat experienta cu implantele de san. Zonele corporale care pot beneficia de implante sunt la nivelul fetei-pometii si mentonul(barbia) iar la nivelul corpului-zona pectoral,fesele si gambele.

 

INDICATII

ndicatia generala este obtinerea unui plus de relief si contur,in special in zona pectoral si fesiera sau de subliniere a unei regiuni care nu se armonizeaza cu ansamblul. Implantele pectoral e se adreseaza   barbatilor care doresc  un plus de relief in zona toracelui, in timp ce implantele fesiere si gambiere sunt  indicate femeilor care apreciaza ca au nevoie de un plus de forma/contur in aceste zone. Totodata,aceste tipuri de implnte isi gasesc utilitatea in situatii in care pacientul/pacienta are sechelele unei boli sau a unei interventii chirurgicale care a alterat aspectul unei zone.Astfel,implantele fesiere pot fi folosite la pacienti care au atrofie in zona fesiera ca urmare a unor interventii chirurgicale,procese infectioase,leziuni posttraumatice.Implntale gambiere pot fi utilizate la persoanele cu sechele de poliomielita, pacienti care au o gamba mai subtire de cauza traumatic sau neurologica sau care au gambele excesiv curbate.

 

RISCURI/COMPLICATII

Riscurile si complicatiile sunt comune  cu cele ale implantelor de san:sangerare,hematom,malpozitionare,falduri vizibile sau palpabile. Pentru ca se utilizeaza oin zone implicate in activitatea fizica curenta-mers,ridicat,asezat-este posibil un grad de disconfort  la activitatile fizice curente timp de 1-2 luni postoprator. In cazul implantelor gambiere,postoperator poate persista un grad de edem la nivelul gambelor timp de 1-3 luni.

 

CARACTERISTICI

Ca si implantele mamare si aceste implante contin silicon Sunt produse intr-o mare varietate de dimensiuni,fiind necesara alegerea lor in conformitate cu datele anatomice ale pacientului Interventia se face numai cu anestezie generala si necesita 1 zi de spitalizare Inciziile sunt de 4-5 cm lungime si sunt sufficient de bine mascate de pliurile natural ale pielii Postoperator exista un grad de discomfort al zonei operate Activitatea fizica in urmatoarele 2-3 luni postoperator trebuie adaptata in functie de zona operata

Galerie foto
  • ...