Certificat energetic Bucuresti si Ilfov

Cand si de ce avem nevoie de certificat energetic

Cand, sau mai exact, de cand avem nevoie de certificat energetic?

Certificatul energetic a devenit un document obligatoriu odata cu legea 372/2005, cu ultima actualizare in 29.01.2016, care are ca scop promovarea masurilor pentru cresterea performantei energetice a cladirilor, tinandu-se cont de conditiile climatice exterioare si de amplasament, de cerintele de confort interior, de nivel optim, din punct de vedere al costurilor, al cerintelor de performanta energetica, precum si pentru ameliorarea aspectului urbanistic al localitatilor.

Cresterea performantei energetice a cladirilor prin proiectarea noilor cladiri cu consumuri reduse de energie si prin reabilitarea termica a cladirilor existente, precum si informarea corecta a proprietarilor/administratorilor cladirilor prin certificatul de performanta energetica, reprezinta actiuni de interes public major si general in contextul economisirii energiei in cladiri, al imbunatatirii cadrului urban construit si al protectiei mediului.

Pentru cladirile sau apartamentele care se vand sau se inchiriaza, investitorul/proprietarul/administratorul este obligat sa puna la dispozitia potentialului cumparator sau chirias, o copie de pe certificat, astfel incat acesta sa ia cunostinta despre performanta energetica a cladirii/unitatii de cladire pe care urmeaza sa o cumpere/inchirieze.

La incheierea contractului de vanzare-cumparare, proprietarul are obligatia de a transmite certificatul, in original, noului proprietar, acesta din urma avand obligatia de a depune la ANAF la momentul inregistrarii contractului de vanzare-cumparare o copie de pe certificat. Contractele de vanzare-cumparare incheiate fara certificat energetic sunt supuse nulitatii relative, potrivit prevederilor Codului civil.

Pentru cladirile care se construiesc, certificatul se elaboreaza prin grija investitorului/proprietarului/administratorului, este prezentat de catre acesta, in original, comisiei intrunite in vederea receptiei la terminarea lucrarilor, se anexeaza, in copie, la procesul-verbal de receptie si constituie parte componenta a cartii tehnice a constructiei.

Procesul-verbal incheiat cu ocazia receptiei la terminarea lucrarilor si neinsotit de copia de pe certificat este nul de drept.

Galerie foto
  • ...
Categorii
Date de contact
0752182281; 0768135748
Intr. Nicolae Iorga , nr. 45N, Etaj 1, Chiajna, judetul Ilfov
Distribuie