Grupul de cercetare Calitate si siguranta în functionare este unul din colectivele care, la începutul anilor ’70au stat la baza înfiintarii si functionarii Departamentului Tehnologie Electronica si Fiabilitate (TEF) din cadrul Facultatii de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei (ETTI) – Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti (UPB).

Activitatile didactice sunt desfasurate la toate programele de licenta de la Facultatea ETTI – UPB (anii 1, 3 si 4) si la programul de studii universitare de masterat “Ingineria calitatii si sigurantei în functionare în electronica si telecomunicatii” (ICSFET). De asemenea, cadrele didactice din colectivul nostru coordoneaza lucrari în cadrul sesiunilor de comunicari stiintifice studentesti, lucrari de absolvire (licentadisertatie) si îndruma studentii doctoranzi pe parcursul stagiilor de pregatire.

Cercetarea stiintifica vasta, desfasurata în ultimii 30 de ani în domeniile calitate – fiabilitate – securitate, a fost facilitata de numeroase proiecte la nivel national si international coordonate de colectivul nostru (si în special proiectul european Tempus S_JEP-11300-96 “EUROQUALROM”, desfasurat pe parcursul a 3 ani, 1996-1999).