Favorit Dental Clinic - cabinet stomatologic -Bucuresti

Servicii ortodontie

Ortodonția este o specialitate a medicinei dentare care se ocupa cu studiul si tratamentul malocluziilor (malocluzie = “mușcătură” defectuoasă) care pot fi un rezultat al neregularității dinților, relațiilor intermaxilare disproporționate sau amândouă la un loc.

Dinţii strâmbi sau care nu sunt aliniaţi corect sunt mai greu de întreţinut, pot fi pierduţi mai devreme datorită carierii şi parodontopatiei şi obligă muşchii masticatori la un efort suplimentar, ce poate duce la dureri de cap şi dureri la nivelul gâtului, umărului şi spatelui. Un alt dezavantaj este aspectul inestetic al dinţilor strâmbi sau nealiniaţi corect.

La copii se recomandă consultarea de medicul ortodont în jurul vârstei de 7 ani.

Tratamentul ortodontic poate fi realizat cu succes la orice vârstă, dar mai ales adulții apreciază beneficiile unui zâmbet estetic. Tratamentul ortodontic la vârsta adultă serveşte la:

  • prevenirea cariilor dentare,
  • prevenirea parodontopatiei (retracţie gingivală şi osoasă şi pierderea dinţilor ),
  • evitarea abraziei (tocirii) patologice a dinţilor
  • prevenirea sindromului dureros al articulaţiei temporomandibulare și
  • obținerea unui zâmbet estetic.

Scopul tratamentului nu este doar îmbunătăţirea aspectului facial şi al esteticii zâmbetului, ci şi îmbunătăţirea sănătăţii dinţilor, a parodonţiului şi al articulaţiei temporomandibulare. Niciodată nu este prea târziu pentru a obţine un zâmbet fermecător!

Galerie foto
  • ...