Asociatia de Psihoterapie Integrativa - cursuri formare psihoterapie Bucuresti

Curs consilier dezvoltare personala

Curs online si offline Consilier pentru Dezvoltare personala
 

cod COR 242 324
Diploma recunoscuta si emisa de MEN si Ministerul Muncii si protectiei sociale
diploma iti da dreptul sa iti deschizi legal un cabinet
Diploma de specializare in Consilier pentru dezvoltare personala este valabila in toata Uniunea Europeana si in statele cu care Romania a incheiat acorduri in privinta echivalarii calificarilor.
Certificatul de absolvire Consilier dezvoltare personala este insotit de suplimentul descriptiv in care sunt notate toate competentele obtinute
 
3 pasi ca sa ajungi Consilier de dezvoltare personala
Este necesara o diploma cu licenta intr-o forma de invatamant superior, indiferent de profil sau specialitate. Ca sa devii psihoterapeut, diploma de licenta trebuie sa fie in urmatoarele domenii: medicina, psihologie, psihopedagogie, asistenta sociala, filosofie, teologie.
Parcurgi un program de formare teoretica si practica intr-o institutie acreditata ANC cu un trainer care formeaza psihoterapeuti din 2007.
Examen la Bucuresti cu reprezentanti ANC. Fata de certificarea de psihoterapeut care se obtine dupa 2 ani ( prima certificare ca psihoterapeut sub supervizare) si inca unu sau doi ani ( a doua certificare, ca psihoterapeut autonom) , certificarea ca si Consilier, se obtine dupa cateva saptamani.
 
Ce inseamna Consilier pentru dezvoltare personala?
Consilierea pune accent pe autocunoastere, se ocupa de oamenii sanatosi din punct de vedere psihic spre deosebire de psihoterapeut care poate lucra si cu pacienti psihiatrici. 

Consilierul este un specialist care lucreaza cu persoane sanatoase  din punct de vedere psihic, care au nevoie sa depaseasca diverse stari sau crize existentiale din viata profesionala sau personala.

Consilierul pentru dezvoltare personala este neutru si impartial, el investigheaza situatiile problema, analizeaza si clarifica cauzele si solutiile posibile.

Interventia consilierului consta in ghidarea si sustinerea clientului prin intermediul unor tehnici psihologice, in vederea descoperirii resurselor proprii  si a constientizarii punctelor critice.

 
Tipuri de consiliere
Consiliere dezvoltare personala individuala
Este un program de dezvoltare personala unu la unu in care clientul se descopera pe sine, isi evalueaza potentialul si isi activeaza resursele de crestere

Consiliere dezvoltare personala copii si adolescenti
Copiii si adolescentii pot beneficia de programe de dezvoltare personala individuala sau in grup  sustinute in gradinite, afterschool-uri, ONG-uri. Problemele sunt diverse  de la anumite comportmanete nedorite pana la cresterea motivatiei pentru invatare, gestionarea eficienta a timpului, timpul exagerat acordat  jocurilor pe calculator etc

Consiliere dezvoltare personala de grup
In grup pot fi dezvoltate multe programe de consiliere pe probleme legate de comunicare, decizii, relatii, conflicte , incredere in sine etc.

Coaching
In companii, angajati pot beneficia de pe urma programelor de consiliere antistres, managementul conflictelor, rezolvarea crizelor de comunicare etc

Galerie foto
  • ...
Categorii
Date de contact
0726257981
Str. Alba, Nr. 12, Sector 4, Bucuresti
Distribuie