D&S Gaz Services Bucuresti - Instalatii sanitare, termice si gaze naturale

Instalatii de incendiu

Instalatii de hidranti montati in interiorul cladirilor cat si in exteriorul acestora

  • Hidrantii de incendiu de interior se amplaseaza, in conformitate cu scenariile de siguranta la foc, in locuri vizibile si usor accesibile in caz de incendiu, linga intrarile din cladiri, in casa scarilor, in holuri, linga intrarea in incapere precum si in interiorul acestora.
  • Hidrantii de exterior pot si subterani sau de suprafata si se amplaseaza la o distanta de minim 5 m de zidul cladirilor pe care le protejeaza si la 15 m de obiectivele care radiaza intens caldura in caz de incendiu.

Instalatii de sprinklere

Sunt utilizate pentru protectia impotriva incendiilor a depozitelor, spatiilor de productie precum si a spatiilor comerciale, parcari subterane,etc.

Important de retinut in cazul acestor instalatii este faptul ca acestea se declanseaza individual, actioneaza numai asupra ariei incendiate, in acest fel se evita inundarea inutila a celorlalte zone care nu sunt cuprinse de incendiu.

Instalatii cu perdele de apa ( drencere )

Reprezinta o solutie extrem de eficienta impotriva propagarii incendiilor sau pentru stingerea acestora.

Spre deosebire de sprinklere, la care conductele pe care sunt montate sunt tot timpul alimentate, in cazul drencererol conductele sunt alimentate prin intermediul robinetilor de alimentare la care actionarea se face manual sau automat in caz de incendiu.

Alegerea tipului de drencer, forma deflectorului pentru dispersia apei, precum si modul de montare se stabilesc conform indicatiilor producatorului, avand in vedere scopul urmarit.

Galerie foto
  • ...